Barmhartige samaritanen

Iedereen kent de gelijkenis van de barmhartige Samaritaan zoals dat staat in Lucas 10:30ev “Jezus antwoordde en zei: Een man ging van Jeruzalem naar Jericho en viel in de handen van rovers, die hem de kleren uittrokken, hem daarbij slagen toedienden en hem bij hun vertrek halfdood lieten liggen. Toevallig kwam er een priester langs diezelfde weg, en toen hij hem zag, ging hij aan de overkant voorbij. Evenzo ging ook een Leviet, toen hij op die plek kwam en hem zag, aan de overkant voorbij. Maar een Samaritaan die op reis was, kwam in zijn buurt, en toen hij hem zag, was hij met innerlijke ontferming bewogen.” Vandaag moest ik hieraan denken vanwege een bepaalde gebeurtenis dat me van de week overkwam.

Van de week kreeg ik een migraineaanval en vloog uit de bocht en kwam ergens naast de weg tot stilstand. Deze weg is een drukke weg met, zelfs op het vroege tijdstip dat ik daar reed, vrij veel verkeer. In mijn poging om dit te reconstrueren kwam ik erachter dat ik minstens een drie kwartier daar heb gestaan voordat iemand stopte. Degenen die stopten, belden niet alleen 112 maar wisten in de tussentijd ook via mijn mobiel mijn vrouw te bellen. Volgens haar waren waren het aan hun stem te horen allochtonen. Juist zij stopten en namen actie, terwijl veel autochtonen, waaronder veel politieagenten en soldaten (in de buurt is een opleiding voor beiden), gewoon doorreden.

Ik weet niet wie ze waren, ze hebben ook geen telefoonnummer of iets dergelijks achtergelaten, maar via deze manier wil ik ze bedanken dat ze zijn gestopt en me hebben geholpen.

Stuur naar Twitter

4 comments

 1. Jedidja’s avatar

  Petje af voor die mensen! het was waarschijnlijk gevaarlijk om te stoppen! heb je vaker zo erg migraine. Voel je het niet aankomen? En hoe is het nou met je?

 2. JP vd Giessen’s avatar

  Op dit moment gaat alles weer goed en ja ik heb vaker last van migraine. En voor er allerlei tips komen ;) er valt weinig aan te doen. Ben vaak hiervoor bij artsen geweest en allerlei medicijnen uitgeprobeerd maar niets helpt.

 3. Joke de Jager- van Holland’s avatar

  Heftig joh, was je zolang buiten bewustzijn. Jammer dat je niet weet wie het zijn, wellicht weet 112 het. Beterschap .

 4. Peter’s avatar

  Hoi,
  Wat bij mij hielp indien een Migraine aanval (de aura’s) kwam opzetten was +/- 6 stuks Magnesium tabletten (alleen magnesium geen combinatie met een andere mineraal of vitamine) in nemen.

  Ik heb nu gelukkig geen last meer van migraine, oorzaak was mijn eetpatroon.
  Maar even terug komen op magnesium; magnesium zorgt voor de ontspanning van de bloedvaten.
  Migraine verkrampt de bloedvaten.

  Een bijwerking van Magnesium is een lichte diaree.

  Bij mij hielp het goed, ipv hoofdpijn kreeg ik alleen een raar gevoel in mijn hoofd en dat verdween na een paar uur.

  Magnesium is geen medicijn maar een mineraal.

  Het is maar een tip, je kan het allicht proberen.

  Groetjes

  Peter

Comments are now closed.