‹ Bijbelquiz (192)Smaug de draak ›
Ster van Bethlehem
Gepubliceerd op 23-12-2013

Zo tegen het einde van het jaar hoor je een artikel over de Ster van Bethlehem te schrijven. Tenminste dat is de gedachte van veel tijdschriften. Het moet natuurlijk wel weer een nieuwe theorie zijn want anders is het niet interessant en op een enkele serieuze wetenschapper na moet je vooral niet kijken naar de historische en zeker niet naar een religieuze achtergrond. De afgelopen jaren heb ik dan ook heel veel theorieën de revue zien passeren en verschillende heb ik daarvan behandeld.

Ook dit jaar staan de kranten er weer bol van en één ding viel me op, alle ideeën werden weer eens op een rijtje gezet, oude theorieën werden voorzien van een nieuw vernislaagje, de mooiste foto's van Hubble worden weer getoond en toch mis ik iets. Met geen woord wordt gerept over Jezus, nergens wordt geschreven dat deze ster verscheen om de wijzen te leiden in hun zoektocht naar de Vredevorst van de wereld. Als deze journalisten, onderzoekers en anderen die over dit onderwerp schreven hadden daar net als koning Herodes geen oog voor.

O ja, sommigen schreven nog wel iets over de kindermoord en de gruweldaden van Herodes. Maar ook dat was meer om het verhaal wat meer opsmuk te geven, net zoals de christenen in Adra (Syrië) alleen maar bladvulling waren voor de kranten. Maar heeft iemand nog oog voor de gruweldaad zelf, probeert ze te redden, probeert daar vrede te stichten. Natuurlijk de VN en veel politici hebben er aandacht voor, maar alleen omdat het zo goed is voor de peiling.

Vandaar dat ik dit jaar maar geen nieuwe theorieën behandel, ik probeer dit jaar de boodschap achter die ster te begrijpen.


Tags: Kerst, Ster van Bethlehem
Gerelateerde onderwerpen: Kerst

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Doneer Aantekeningen bij de Bijbel