‹ Rituele badenLaat Ons mensen maken ›
Sednaya
Gepubliceerd op 24-02-2014

De afgelopen dagen is het Syrische stadje Sednaya meermalen in het nieuws geweest omdat daar christelijke jihadisten actief zouden zijn. Jihad is een islamitisch begrip welke met name in de oorspronkelijke betekenis, de gewapende strijd tegen degenen die de islam of de eenheid van de islamitische heerschappij bedreigen, waaronder met name de uitbreiding van deze heerschappij door de strijd tegen ongelovigen. De term christelijke jihad zou dan (want ik heb nergens daarvan een definitie gevonden) dan de strijd tegen niet christenen zijn. En volgens de media (die dit van de Arabische BBC hebben overgenomen) blijkt er nu een beweging op gang te zijn gekomen van christelijke jongeren die vanuit Europa naar Syrië trekken om hier hun geloofsgenoten bij te staan. Ze worden zelfs de "nieuwe kruisvaarders" genoemd. Opvallend is dat meteen door analisten de vrees wordt uitgesproken dat deze radicalisering van een gedeelte van de christelijke jongeren met een Midden-Oostenachtergrond ertoe kan leiden dat deze naar Syrië trekken om daar te gaan vechten.

Echter wie, zoals ik, het nieuws over christenvervolging volgt, ziet dat juist veel van deze christelijke jongeren met een Midden-Oostenachtergrond zijn gevlucht omdat ze wisten dat ze anders vermoord zouden worden. Een groot probleem is echter dat veel westerse politici deze vluchtelingen om hun geloof niet als vluchtelingen zien en ze gedwongen terugsturen.

Van de achterblijvers blijven constant berichten komen dat ze opgejaagd en vermoord worden en dat onder de meest gruwelijke omstandigheden. Vrouwen worden verkracht, kruizen worden in hun lichamen gestoken, ze worden met zwaarden onthoofd en de vele berichten geven aan dat er een ware genocide aan de gang is. Het is dan ook niet vreemd dat er soms groepen christenen zijn, zoals in Sednaya, die niet de mogelijkheid hebben om te vluchten, of om een andere reden blijven, bij elkaar bescherming zoeken en zich proberen te verdedigen. Die nadat vele van hun geloofsgenoten zijn vermoord niet meer hun rechterwang toekeren. Dit is geen jihad tegen andersgelovigen, maar dit is zelfbescherming.

Het is bovendien nog eens triest dat als "bewijsmateriaal" bovenstaande foto wordt gebruikt, waar christenen in Sednaya een moslim zouden martelen. In werkelijkheid is deze foto in de buurt van Aleppo genomen en zijn het Al-Qaeda gerelateerde rebellen die een christen martelen.


Tags: Christenvervolging
Gerelateerde onderwerpen: Christenvervolging

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

KlussenKlussen