‹ Worstelen met de JabbokBijbelquiz (206) ›
Laat ons eten en drinken, want morgen sterven wij.
Gepubliceerd op 28-03-2014

Deze bekende tekst lezen we een paar keer in de Bijbel, namelijk zowel in Jesaja 22:13 als in 1 Corinthiërs 15:32. Toen ik de eerste keer dit bewust las moest ik denken aan de Perzische dichter Omar Khayyam die dit ook een paar keer aanhaalt in zijn gedichtenbundel de Rubaiyat, (XXIV en XXX) "Ah, make the most of what we yet may spend, Before we too into the Dust descend; Dust into Dust, and under Dust, to lie, Sans Wine, sans Song, sans Singer, and---sans End!" en "Yesterday This Day's Madness did prepare; To-morrow's Silence, Triumph, or Despair: Drink! for you know not whence you came, nor why: Drink! for you know not why you go, nor where."

De profeet Jesaja haalt de spotters aan als de vijand eraan komt. En het is Paulus die deze woorden aanhaalt tegen de Epicuristen die dit als argument gebruiken omdat er volgens hen geen leven na de dood is. Het is dan ook zeer de moeite om Paulus argumentatie verder te lezen als hij tot de conclusie komt "En er zijn hemelse lichamen en er zijn aardse lichamen, maar de heerlijkheid van de hemelse is verschillend, en die van de aardse is verschillend" (vs. 40). Misschien kunnen wij daar troost uit vinden.


Tags: 1 Corinthiërs, Bijbelstudie, Feesten, Jesaja
Gerelateerde onderwerpen: Bijbelstudie, Jesaja

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

TuinTuin