‹ Lijdensverhaal Jezus is plagiaat?Een allegorie over Pasen ›
Bijbelquiz (209)
Gepubliceerd op 20-04-2014

Wekelijks wordt in deze Bijbelquiz een nieuwe vraag over de Bijbel gesteld, wie het antwoord denkt te weten mag deze als commentaar toevoegen. Het antwoord komt dan de volgende week, zodat iedereen de gelegenheid krijgt om mee te doen in deze Bijbelquiz. En schroom niet om een antwoord te geven, ook al hebben anderen al eerder een poging gedaan.

Antwoord van de vorige keer:

Het is altijd leuk als iemand anders eens een quizvraag stelt want dat betekent dat ook ik het moet nazoeken. Ik kom op 115 dagen uit, tenminste als je uitgaat van onze kalendermaanden, wat stellig niet het geval zal zijn geweest omdat de meeste oude kalenders 29/30 dagen hadden met een schrikkelmaand in dat geval kom ik op 113 dagen. Daarnaast blijft de vraag over of die 40 dagen na of vanaf de 1ste dag van de 10de maand moet worden gerekend. Als die ene dag apart moet worden gerekend komt er nog een dag bij. In ieder geval lezen we de 17de dag van de 7de maand - 1de dag 10de maand = 73 of 76 dagen. De context laat lijken alsof die 40 dagen erbij komen. Dus 113 of 117 dagen.

De vraag van deze week:

Deze keer een iets cryptische vraag, ik had net als James Bond een 'license to kill', hoefde voor mijn daden aan niemand verantwoording af te leggen behalve voor de keizer. Tijdens een feest werd mij gevraagd om iemand uit de weg te ruimen. Zonder verdere navraag en vooral ook om mijn gastheer een plezier te doen deed ik het. Mijn naam komt u niet in de Bijbel tegen, maar mijn beroep wel. Weet u wat voor soort persoon ik was?


Tags: Bijbelquiz, Bijbelquiz2
Gerelateerde onderwerpen: Bijbelquiz

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Doneer Aantekeningen bij de Bijbel