‹ Evolutie, het nieuwe studieboek – Junker & SchererGewone bloedmanen... ›
Bijbelquiz (210)
Gepubliceerd op 27-04-2014

Wekelijks wordt in deze Bijbelquiz een nieuwe vraag over de Bijbel gesteld, wie het antwoord denkt te weten mag deze als commentaar toevoegen. Het antwoord komt dan de volgende week, zodat iedereen de gelegenheid krijgt om mee te doen in deze Bijbelquiz. En schroom niet om een antwoord te geven, ook al hebben anderen al eerder een poging gedaan.

Antwoord van de vorige keer:

De persoon de we vorige week bedoelden was de scherprechter of beter om hem met zijn Romeinse titel aan te spreken speculator (Mark. 6:27). Veel vertalingen zoals de NBV en GNB96 noemen hem foutief iemand van de lijfwacht van Herodus, want hij hoefde alleen maar verantwoording af te leggen aan de keizer.

De vraag van deze week:

In Johannes lezen we dat de narduszalf die Maria gebruikt om Jezus te zalven wel voor 300 penningen verkocht kon worden. De vraag is hoeveel broden kon men daar wel niet voor kopen.


Tags: Bijbelquiz, Bijbelquiz2
Gerelateerde onderwerpen: Bijbelquiz

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

De Bijbelonderzoeker