‹ Bijbelquiz (211)Bijbelquiz (212) ›
De Hidden Garden
Gepubliceerd op 09-05-2014

Want de HEERE, uw God, brengt u in een goed land: een land met waterbeken, bronnen en diepe wateren, die ontspringen in het dal en op het gebergte; een land met tarwe en gerst, wijnstokken, vijgenbomen en granaatappels; een land met olierijke olijfbomen en honing; een land waarin u zonder schaarste brood zult eten, waarin het u aan niets ontbreken zal; een land waarvan de stenen ijzer zijn, en waarin u uit zijn bergen koper kunt hakken.

Deuteronomium 8:7-9 (HSV)

Vandaag werd in museumpark Orientalis de Israëlische tuin Hidden Garden geopend door de Israëlische ambassadeur Haim Divon. De Hidden Garden is gebaseerd op bovengenoemde tekst en naast verschillende planten en bomen zijn er in de tuin zes rotsblokken prominent opgesteld, welke van historische waarde zijn omdat zij werden verzameld op zes belangrijke locaties in Israël, waaronder de Dode Zee, Jeruzalem en Eilat en staan symbool voor de zes punten van de Davidsster.

Onder het genot van een kop koffie mochten de genodigden luisteren naar de gebruikelijk speeches van directrice van Ven, burgemeester van Groesbeek dhr. Keereweer en de Israëlische ambassadeur Divon en naar de muzikale omlijsting welke werd verzorgt door de kinderen van Basisschool Op De Horst uit Groesbeek. Daarna trokken de genodigden door het schitterende park via het "dorpje" Beth Juda naar de Hidden Garden waar deze werd geopend.

Deze tuin in 2012 ontworpen door Hovav Burnovski, is niet al te groot en men kan deze bezoeken door langs een haag van oude maar zeer mooie wijnstokken te gaan, vervolgens heeft men uitzicht op een aantal schitterende dadelpalmen, granaatappelbomen, vijgenbomen en olijgbomen. Terwijl in het midden een kleine vijver is, waaromheen de zes rotsblokken zijn opgesteld. In het pad zijn verschillende schitterende mozaïeken aangelegd.

Persoonlijk denk ik dat deze kleine tuin een geweldige aanwinst is voor niet alleen Orientalis, maar ook voor alle liefhebbers van Bijbelse tuinen in Nederland.

Wilt u deze tuin bezoeken, in het weekend van 10 en 11 mei wordt de tuin geopend voor het publiek en aansluitend kunt u genieten van authentieke gerechten, gebaseerd op de vruchten van de bomen, in de Romeinse Herberg iets verder op het terrein. Zie hier voor meer informatie.

Een kleine fotoimpressie van de opening is hier te zien.


Tags: Algemeen, Bijbeltuin, Evenementen, Flora, Nieuws

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

StudieboekenStudieboeken