‹ Psalm 128Wie zijn de Palestijnen? ›
anti-Israël != antisemitisme?
Gepubliceerd op 14-07-2014

Anti-Israël ongelijk aan antisemitisme, deze opmerking kreeg ik vorige week te horen naar aanleiding van de vredesdemonstratiemarsen in verschillende steden. Maar is dit ook zo. Heb verschillende video's van deze marsen tegen Israël bekeken en een paar dingen vielen me op. In Frankrijk werd een synagoge aangevallen met brandbommen, in België riep de menigte dat alle Joden vermoord moesten worden, in Marokko werd een rabbi in elkaar geslagen en in Duitsland vroegen de demonstranten om meer gaskamers voor de Joden. Ook in ons eigen kikkerlandje waren er vredesdemonstratiemarsen en wel in Den Haag welke werden "ontsierd"door enkele hakenkruizen en vlaggen van terroristische organisaties zoals van ISIS en Hamas. Natuurlijk werd op het journaal vreselijke beelden weggeknipt zodat er geen verontruste kijkers zouden komen. En direct werd het allemaal door "kenners" en "specialisten" gebagatelliseerd. De politie deed nog eens een duit in het zakje door te stellen dat het zwaaien met jihadvlaggen bij een ISIS-demonstratie of het tonen van nazisymbolen bij een anti-Israëlprotest niet verboden is in Nederland, ook al schijnt dat in andere gevallen niet altijd het geval te zijn.

Uit de genoemde voorbeelden blijkt dat deze demonstranten geen of weinig verschil zien tussen enerzijds anti-Israël en anderzijds anti-Joden. Kijken we op de moderne media dan wordt dit nog eens ondersteund, we zien hashtags als #hitlerwasright, "kk joden" en vele oproepen om Joden te doden. Zouden we in onze zoektocht verder gaan en de vele juridische termen die proberen een verschil aan te brengen tussen antisemitisme, antizionisme en anti-Israël dan blijkt dat deze flinterdun zijn en in bijna alle gevallen niet opgaan. Ik kan dan ook niet anders concluderen dat voor grote bevolkingsgroepen in het vrije en vreedzame westen er geen enkel verschil is en dat 70 jaar naar WO-II we nog steeds niets hebben geleerd. Joden zijn in Europa opnieuw de prooien van deze groepen en onze politici zeggen braaf "wir haben es nicht gewusst".

Is het vreemd, dat steeds meer Joden uit Europa vluchten? Dat mensen die hier iets over durven te zeggen direct als Nazi's worden weggezet, terwijl mijns inziens eerder het omgekeerde het geval is?


Tags: Antisemitisme, Uncategorized
Gerelateerde onderwerpen: Antisemitisme

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

BoekenBoeken