‹ Dichtkunst van de FilistijnenReactiemogelijkheid afgesloten ›
Een gebed voor de IDF
Gepubliceerd op 18-07-2014

Op verschillende fora verschijnt een Hebreeuws gebed, soms in het Engels vertaald, voor de soldaten van het Israëlische leger (IDF). Omdat voor zover ik weet geen Nederlandse vertaling ervan is hieronder een eigen vertaling, het is gebaseerd op een Bijbeltekst in Deut. 20:4 welke in het gebed is verwerkt:

Hij Die zegende onze voorouders Abraham, Isaak en Jakob - moge Hij zegenen de strijders van de Israel Defense Forces, die waken over ons land en de steden van onze God, vanaf de grens van Libanon naar de woestijn van Egypte, en van de Grote Zee tot en met de toegang van de Aravah, zowel op het land, als in de lucht, en op de zee. מִי שֶׁבֵּרַךְ אֲבוֹתֵינוּ אַבְרָהָם יִצְחָק וְיַעֲקֹב הוּא יְבָרֵךְ אֶת חַיָּלֵי צְבָא הֲגַנָּה לְיִשְׂרָאֵל, הָעוֹמְדִים עַל מִשְׁמַר אַרְצֵנוּ וְעָרֵי אֱלהֵינוּ מִגְּבוּל הַלְּבָנוֹן וְעַד מִדְבַּר מִצְרַיִם וּמִן הַיָּם הַגָּדוֹל עַד לְבוֹא הָעֲרָבָה בַּיַּבָּשָׁה בָּאֲוִיר וּבַיָּם.
Moge de Almachtige ervoor zorgen dat de vijanden die tegen ons opstaan worden neergeslagen voordat ze worden gevonden. Moge de Heilige, Gezegend is Hij, behouden en redden onze strijders uit alle ellende en nood en van elke plaag en ziekte, en moge Hij sturen zegen en succes in al hun werkzaamheden. יִתֵּן יְיָ אֶת אוֹיְבֵינוּ הַקָּמִים עָלֵינוּ נִגָּפִים לִפְנֵיהֶם. הַקָּדוֹשׁ בָּרוּךְ הוּא יִשְׁמֹר וְיַצִּיל אֶת חַיָלֵינוּ מִכָּל צָרָה וְצוּקָה וּמִכָּל נֶגַע וּמַחְלָה וְיִשְׁלַח בְּרָכָה וְהַצְלָחָה בְּכָל מַעֲשֵׂה יְדֵיהֶם.
Mag Hij brengen onze vijanden onder hun heerschappij en mag Hij geven hun heil en ze kronen met de overwinning. En mag worden vervuld voor hen het vers: Want het is Heere, uw God, Die met u gaat om uw vijanden te bevechten, om u te redden. יַדְבֵּר שׂוֹנְאֵינוּ תַּחְתֵּיהֶם וִיעַטְרֵם בְּכֶתֶר יְשׁוּעָה וּבְעֲטֶרֶת נִצָּחוֹן. וִיקֻיַּם בָּהֶם הַכָּתוּב: כִּי יְיָ אֱלֹהֵיכֶם הַהֹלֵךְ עִמָּכֶם לְהִלָּחֵם לָכֶם עִם איבֵיכֶם לְהוֹשִׁיעַ אֶתְכֶם:
Laten we zeggen: Amen. וְנאמַרוְנאמַר אָמֵן:


Tags: bidden, Israël, Muziek, Oorlog, Video
Gerelateerde onderwerpen: Bidden, Muziek, Oorlog

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Doneer Aantekeningen bij de Bijbel