‹ Wijsheid is beter dan krachtEen tweede Wake Up! ›
Wake Up!
Gepubliceerd op 24-09-2014

Een titel van een boek waar ik echt vrolijk van kan worden, we moeten ontwaken, ons niet meer laten bedotten daar allerlei misinformatie. Het probleem was dat zodra ik over dit boek hoorde het ging over enkele misstanden in dit boek en van de week had ik even de gelegenheid om het boek vluchtig te lezen en bleek dat deze misstanden inderdaad erin stonden.

Zo wordt veel aandacht besteed aan "E.L.S. en de Bijbel" en op de website van de schrijvers wordt het nog eens uitgelegd in hun download sectie. Feit is echter dat dit de reinste onzin is die bestaat sinds 2005 toen R.Edwin Sherman, Nathan Jacobi, Dave Swaney hun boek “Bible Code Bombshell” schreven en heb toen al kunnen aantonen dat dit soort patronen in ieder boek voorkomt. Verder zeggen deze patronen niets over de validiteit van de Hebreeuwse Bijbel, dit komt omdat we verschillende grondteksten hebben van de Hebreeuwse tekst en 1 letter verschil betekent dat genoemde patronen in de rest van de Bijbel volgens de computer niet meer kloppen en er compleet nieuwe patronen kunnen en zullen ontstaan. De vraag is dan ook welke grondtekst hebben ze gebruikt en welke niet en waarom dan niet en is daar ook over geschreven.

Een ander onderwerp waar aandacht aan wordt besteed zijn de “bloedmanen”, iets waar al eerder op deze weblog over is geschreven en waarvan is aangetoond dat het onzin is. In het boek Wake Up! zien we dan ook dat de onzin van Biltz is overgenomen en slechts op kleine details is aangepast omdat zelfs de gemiddelde lezer anders erachter kon komen dat het onzin was.

Weer een ander onderwerp gaat over de Hebreeuwse letters Aleph en Tav, volgens de schrijvers een bijzondere combinatie die ook als woord voorkomt in het Oude Testament en dan zou verwijzen naar de aanwezigheid van Jezus. Nu hoeven we maar een Hebreeuws woordenboek of grammatica op te slaan om erachter te komen dat dit een “nota accusativi” is en heel veel voorkomt, waaronder ook in combinatie met afgoden als Ba'al en Ashera en dus helemaal niets te maken heeft met een “verborgen” geestelijke boodschap. Het statement van de uitgever “De sleutel voor de studie van het oorspronkelijke Woord is dat we daarvoor de taal, de context en de (Joodse) cultuur van de tijd waarin elk Bijbelgedeelte is geschreven, goed moeten begrijpen”, is blijkbaar niet bij de schrijvers geland omdat die gezien de uitleg over de Aleph en Tav niet de Hebreeuwse taal begrijpen.

En dat laatste is het meest wat mij verontrustte, er zou in de Bijbel een “verborgen” geestelijke boodschap staan die al eeuwen niet door de christenen is ontcijferd. Volgens de uitgever neemt “Dit boek de bedekkingen (over de Bijbel) weg die er theologisch door de eeuwen heen op zijn aangebracht”, echter als deze bedekkingen uit bovengenoemde onzin bestaat kom ik eerder tot de conclusie dat de echte geestelijke boodschap uit de Bijbel blijkbaar door de schrijvers wordt bedekt. Dit wordt alleen maar erger als ik in een advertentie over dit boek lees “niet de Bijbel verandert levens en maakt klaar voor de toekomst, nee dat doet het lezen van dit boek”, dit riekt ernaar dat de Bijbel dus niet Gods Woord is, maar dat er nu een nieuw “heilig boek” is verschenen. Dit klinkt als de reinste misleiding.

Heb het boek nog niet in zijn geheel gelezen, maar na het lezen van deze korte hoofdstukken denk ik dat het zonde van mijn tijd is en dat het vele malen nuttiger is om de Bijbel zelf te lezen. Ik hoop dan ook dat de uitgever, die ik altijd zeer hoog heb staan, de moed heeft om de verkoop van dit boek te stoppen en de inhoud te reviseren zodat alle on-Bijbelse zaken eruit verwijderd worden.

Zie hier voor meer informatie over het boek of om te bestellen.


Tags: Recensie

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

BoekenBoeken