‹ Bijbelquiz (225)Geen plaatsvervangend offer ›
God en de Wereld
Gepubliceerd op 27-10-2014

Enige dagen geleden kreeg ik het boek "God en de Wereld" van Alfred ten Katen onder ogen en hoewel ik het boek nog niet geheel heb uitgelezen is het een interessant boek. In het voorwoord lezen we wat het doel is van dit boek "Dit boek heeft als doel om Christenen – wetenschappelijk correcte- argumenten aan te reiken waarmee ze hun geloof naar buiten toe kunnen verdedigen – en hun geloof naar binnen toe – de hoop op vergeving van de zonden en het eeuwige leven in de nabijheid van God – kunnen verdiepen. Dit boek wil Christenen laten zien dat ze God op Z’n Woord kunnen geloven; het zal hen helpen om hun geloof tot volle bloei te laten komen!"

Dit is in tegenstelling tot veel andere boeken met een creationistisch standpunt een grote plus, want de schrijver wil dat het boek voor de lezers een handleiding is waarmee ze hun geloof kunnen onderbouwen en verdedigen naar anderen. Het is dan ook niet alleen een boek waarin de mening van de schrijver naar voren komt, maar een reeks studielessen waarin de lezer wordt aangespoord om na te denken waarom hij gelooft en hoe dit zich verhoudt, of beter zich moet verhouden, tot de wetenschap. Omdat het een studieboek is, is het niet iets wat je even tussendoor leest, je moet ervoor gaan zitten. Dit boek wil christenen laten zien dat ze God op Zijn Woord kunnen geloven; het zal hen helpen om hun geloof tot volle bloei te laten komen!

Voor iedereen die iets meer wil weten of leren over creationisme en wetenschap is dit boek een aanrader.

U kunt het boek bestellen bij het Genesis Instituut of via Boekscout.

Voor meer informatie over het boek zie hier.


Tags: Creationisme, Recensie
Gerelateerde onderwerpen: Creationisme

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Doneer Aantekeningen bij de Bijbel