‹ Genesis 22 Opgang naar een offer (3)Genesis 22 Opgang naar een offer (4) ›
Nieuw oudheidkundig tijdschrift
Gepubliceerd op 16-01-2015

Er zijn plannen voor een nieuw, Engelstalig tijdschrift over de oude wereld. Zijn zulke tijdschriften er dan niet? Geloof me of niet: nee. Er zijn tijdschriften over hoe archeologen naar de Oudheid kijken. Er zijn tijdschriften over de klassieken. Er zijn tijdschriften over het oude Nabije Oosten. Er zijn tijdschriften over Griekenland en Rome. Maar een tijdschrift over de Oudheid, dat is er niet. Bij Karwansaray, de uitgeverij die ook Ancient Warfare uitgeeft, is een tijdje geleden het idee ontstaan om een écht oudheidkundig tijdschrift te maken, waarin aan alle regio’s aandacht wordt besteed en waarin alle soorten geleerden aan het woord komen. Rijk geïllustreerd, journalistiek van opzet, vijfmaal per jaar, 64 pagina’s gewijd aan een duidelijk thema. “Thracië” en “scheppingsverhalen” schieten me nu als eerste te binnen, maar er is uiteraard veel meer denkbaar. De kernredactie zal bestaan uit Josho Brouwers en ikzelf. De werktitel is Ancient History Magazine. De plannen zijn er, er ligt een begroting, er is een uitgever, we kennen redelijk wat auteurs. In deze weken moeten we beslissingen nemen over de precieze samenstelling, zoals de terugkerende elementen en de “tone of voice”. Het plan is om in februari een digitale aflevering te maken die potentiële lezers een beeld geeft van wat we van plan zijn: daarin komen in elk geval een gebouw uit Rome, een Myceens graf en een recente papyrusvondst aan bod. Aan de hand van dat proefnummer willen we in maart een Kickstarter doen, die ons in staat moet stellen dit najaar twee nulnummers uit te brengen. Als ook dat lukt, gaan we in 2016 echt van start. Natuurlijk hebben we al allerlei ideeën en hebben we nagedacht over onze beperkingen, maar het kan nooit kwaad te onderzoeken wat je niet weet. Als u mee wil helpen, klik dan even hier en laat ons weten waaraan u denkt bij een tijdschrift over de oude wereld. Ideeën kunt u hierkwijt. Dank voor uw medewerking!

Gastschrijver: Jona Lendering


Tags: Boeken, Gastschrijvers
Gerelateerde onderwerpen: Boeken

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

KlussenKlussen