‹ Livius Nieuwsbrief - MeiHerdenken en vooral vergeten ›
Website nieuws
Gepubliceerd op 06-05-2015

De laatste tijd is het wat rustiger op onze weblog, dat betekent niet dat we minder actief zijn. Want de laatste tijd zijn we vooral bezig met het verder uitbouwen van het naslaggedeelte van onze website.

Zo komen er regelmatig nieuwe artikelen bij, of worden deze verder uitgewerkt. Zoals vandaag het artikel over Adoptie.

Ook zijn we bezig om het commentaar bij de Bijbelteksten een andere vorm te geven, op verzoek van verschillende bezoekers zijn we nu bezig om het commentaar onder te verdelen in een aantal categorieën. Zo zal nog steeds bij iedere tekst een transliteratie staan, in Psalm 1:1 ziet u dan ook bovenaan eerst:

’ašərê-hā’îš ’ăšer lō’ hālaḵə ba‘ăṣaṯ rəšā‘îm ûḇəḏereḵə ḥaṭṭā’îm lō’ ‘āmāḏ ûḇəmwōšaḇ lēṣîm lō’ yāšāḇ:

Daaronder zal dan onze eigen vertaling komen van de tekst:

Gelukkig is de man,

die niet wandelt in de raad van de slechten,

noch staat op den weg van de zondaars,

noch zit in de stoelen van de spotters;

Als een tekst het eerste is van een hoofdstuk, of van een nieuw gedeelte, zal achtergrondinformatie over dit hoofdstuk of gedeelte worden gegeven, zodat de lezer een idee heeft in welke context hij dit tekstgedeelte moet plaatsen. Betreft het een poëtisch gedeelte, zoals in ons voorbeeld dat zal een korte analyse van de opbouw worden gegeven:

1 A1 De gezegende man is niet bij de slechte man.
2 A2 De gezegende man kiest God's wet.
3 B Groene boom staat voor de gezegende man.
4 B Bruin kaf staat voor de slechte man.
5 A1 De slechte man is niet bij de gezegende man.
6 A2 God kiest de gezegende man.

Daarna zal algemene informatie over de Bijbeltekst worden gegeven en daaronder zullen pas de vertaalnotities worden gegeven. Bij deze vertaalnotities zullen ook vermeldingen komen van afwijkingen in de diverse grondteksten. Dit laatste was een verzoek van velen, omdat ze niet de grondtekst machtig zijn en vooral de vertaalnotities vaak moeilijk waren te interpreteren. Via deze nieuwe opzet, moet een en ander een stuk duidelijker worden.

Natuurlijk kost dit overzetten veel tijd en de komende tijd wordt hier hard aan gewerkt. Vind u ons werk belangrijk, denk er dan eens over na om ons te ondersteunen.


Tags: Website, Website news

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

TuinTuin