‹ Hoe oud was Saul toen hij koning werd?Verberg de verdrevenen, verraad geen vluchteling! ›
Een missend jaar…
Gepubliceerd op 08-08-2015

Iedere zichzelf respecterende pseudo-wetenschapper, charlatan of anderen die niet de moeite nemen om wetenschappelijke feiten te onderzoeken zullen erkennen dat de mensen die niet bij de NASA werkten ooit tijdens hun berekeningen merkten dat er een dag miste. Hiermee hadden ze de uitvoerige berekeningen bevestigd van Prof. Dr. Harry Rimmer die in zijn boek "The Harmony Of Science And Scripture" (1936) hierover uitvoerig had geschreven en het weet aan de zonstilstand tijdens Jozua.

Maar wat is nou een dag zul je zeggen, stel je voor dat er veel meer gaten in de geschiedenis zitten, bijvoorbeeld hoe erg zou het wel niet zijn als er een compleet jaar gemist zou worden. Een grote leemte in de geschiedenis, waar de grote computers van de NASA zeker op zouden crashen. En wat te denken van al die arme scholieren die tijdens hun geschiedenisles te horen zouden krijgen dat ze over één jaar niets kunnen leren omdat dit jaar verdwenen is, zomaar uit de geschiedenis. Ik voel met u mee, nu ook u begint te vermoeden dat uw geheugen u in de steek laat en denkt "mis ik een jaar"? Wanneer dan, ik kan het me niet herinneren. Begin ik al te dementeren?

En toch, in mijn zoektocht door de geschiedenis kwam ik een jaar tegen wat wordt gemist. Ik twijfelde er nog aan of ik hierover zou schrijven, maar de waarheid moet worden verteld. Het was ten tijde van Noach die tijdens zijn leven de ark bouwde en daarmee klaar kwam op de 17de dag van de tweede maand toen hij 600 jaar was (Gen. 7:11), hij stapte toen voldaan van het harde werken in zijn nieuwe ark. Na ruim een jaar heerlijk rondgedobberd te hebben (Gen. 8:14) ging hij weer uit de ark en leefde nog 350 jaar (Gen. 9:28) en stierf op de gezegende leeftijd van 950 jaar (Gen. 9:29). Wat, zegt u, 950 jaar!!! Maar 600 + 1 + 350 is toch 951 jaar? Inderdaad u heeft de verschrikkelijke leemte in de geschiedenis gevonden.

Nu we deze verschrikkelijke waarheid hebben gevonden, hebben wij de plicht om dit niet te vertellen aan iedere zichzelf respecterende pseudo-wetenschapper, charlatan of anderen die niet de moeite nemen om wetenschappelijke feiten te onderzoeken. Want voor je het weet hebben ze boeken vol geschreven, honderden zo niet duizenden websites gevuld over dit missende jaar en zijn er enkele niet bij de NASA werkende geleerden die dit in hun berekeningen hebben bevestigd.


Tags: Ark van Noach, Humor, Pseudowetenschap
Gerelateerde onderwerpen: Pseudowetenschap

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Hadderech