‹ Een missend jaar…Twee regeringsjaren van Saul ›
Verberg de verdrevenen, verraad geen vluchteling!
Gepubliceerd op 09-08-2015

Schaf raad, neem een beslissing; maak op het middaguur uw schaduw als de nacht, verberg de verdrevenen, verraad niet de vluchteling.

Jesaja 16:3 (AB-vertaling)

Al eeuwen zijn er vluchtelingen en ontheemden, mensen die uit hun land moeten vluchten omdat hun leven gevaar loopt als ze daar nog langer blijven, bijvoorbeeld vanwege oorlogsgeweld of religieuze vervolging. De landen waar ze naar toe vluchten staan niet altijd te popelen om ze te ontvangen en natuurlijk zijn daar redenen voor, het is een extra belasting om deze hulpbehoeftigen te helpen en daarnaast is vooral tegenwoordig een feit dat onder deze vluchtelingen ook grote aantallen gelukszoekers zijn en zelfs de vijanden waarvoor deze vluchtelingen op de vlucht zijn geslagen. Wie goed de kranten leest zal regelmatig lezen dat in Nederland christelijke vluchtelingen in de asielzoekerscentra worden belaagd en vervolgd door andere asielzoekers.

In de bovengenoemde Bijbelpassage gaat het over de houding van Moab ten opzichte van de Judese vluchtelingen. De situatie is nog erger, omdat de Judeërs en de Moabieten broedervolken waren. Familie verraad je niet, toch deden de Moabieten dit, in plaats van hen verkoeling en rust te geven zoals de nacht dat doet tijdens de hete zomer. Hetzelfde zien we ook heden ten dage, nog nooit zijn er zoveel vluchtelingen geweest als tegenwoordig. Complete volksstammen proberen aan hun onderdrukkers te ontkomen (denk aan Syrië, Irak) en de vervolgden van het christendom telt wereldwijd zo'n 100.000 mensen (!!). In tegenstelling tot veel politieke vluchtelingen, kunnen deze christenen nauwelijks ergens heen. Met als gevolg dat ze als ontheemden in eigen land worden opgejaagd, gedood of als sexslavinnen worden verkocht. Proberen ze de grenzen over te vluchten, dan worden ze tegengehouden door regeringen die zich politiek correct opstellen en hen als "illegale vluchtelingen" bestempelen.

Margarita en haar moeder

Ook de Nederlandse regering maakt zich hieraan schuldig, sturen vele christenen terug en van diverse is bekend dat ze meteen in het eigen land zijn opgepakt, in de gevangenis zijn gestopt en soms zelfs gemarteld of erger. Op dit moment heeft een Nederlandse rechter besloten om de jonge Margarita en haar moeder geen asiel te verlenen en dat ze terug moet naar Oezbekistan. De twee zijn gevlucht omdat ze christenen waren en hun leven daar niet zeker was en wonen nu al ruim zeven jaar in Nederland. Margarita heeft met goed gevolg haar HAVO dit jaar behaald en is wat we zouden zeggen goed geïntegreerd. Echter de rechter heeft ook het kinderpardon afgewezen, een regeling die juist opgesteld is voor kinderen die lang in Nederland verblijven en helemaal geïntegreerd zijn.

Christenvervolging Oezbekistan

Deze twee christenen moeten dus volgens deze rechter terug naar Oezbekistan, een land dat op dit moment op nummer 15 van de wereldranglijst van christenvervolging staat. Een land waar christenen die daar worden opgepakt hoge boetes of gevangenisstraf krijgen en daarom moeten onderduiken. Oezbekistan is een land waarvoor het volgende reisadvies geldt "Nederlanders in het buitenland lopen daarom een verhoogd risico slachtoffer te worden van geweld en aanslagen. Blijf alert." Omdat daar ISIS extremisten actief zijn, u weet wel die vrouwen en meisjes als sexslavinnen verkopen. Het is zo'n land waar de Nederlandse regering deze Margarita en haar moeder naar terug wil sturen.

Zie Christenvervolging in Oezbekistan voor meer achtergrondinformatie.

Oproep

Ieder weldenkend mens, die nog een beetje moraal en normen bezit, zal niet willen dat zoiets vreselijks gebeurd. De rechter heeft gesproken, wast zijn handen in onschuld, maar u kunt daar nog wat aan doen. Onderteken de petitie, stuur brieven naar de regering, laten we hen niet verraden maar verkoeling en rust geven, hen omarmen en opnemen in ons midden.

Hier kunt u de petitie "Margarita moet blijven" ondertekeningen.


Tags: Achtergronden Christenvervolging, Asielzoekers, Christenvervolging, Margarita, Politiek, Vluchtelingen
Gerelateerde onderwerpen: Christenvervolging, Politiek

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

TuinTuin