‹ Livius Nieuwsbrief - SeptemberLeven in het Koninkrijk ›
Vluchtelingen naar de gaskamers
Gepubliceerd op 04-09-2015

Ja ik las het echt een Belgische politicus maakte deze uitspraak. Wat nog het ergste is dat het iemand was van een christelijke partij. En helaas staat dit geval niet op zichzelf. Gisteren in de auto was er een interview van een journalist met verschillende buurtbewoners hoe ze het vonden dat vluchtelingen bij hen in het dorp werden opgevangen. Ze vonden het schandelijk dat de politiek hen dit aandeed en op de vraag van de journalist dat deze vluchtelingen misschien in eigen land gedood konden worden hoorde ik iemand zeggen "dat is hun probleem".

Op een vraag in een groep of je vluchtelingen die ongedocumenteerd en dus illegaal zijn moet helpen en eventueel opnemen in je huis, wat door de overheid is verboden, reageerden meerdere christenen dat je de overheid moet gehoorzamen (met natuurlijk de bijbehorende Bijbelteksten).  Toen daarop werd gereageerd met "Met dezelfde argumentatie werd in WOII ruim 140.000 Joden afgevoerd en hun lot is bekend. Ook nu zien we dat veel christelijke asielzoekers die teruggestuurd worden direct weer in land van herkomst worden vervolgd (lees gevangenisstraf, gemarteld, gedood). Misschien is deze tekst een goed handvat: Ik had honger en gij hebt Mij te eten gegeven, Ik had dorst en gij hebt Mij te drinken gegeven, Ik was vreemdeling en gij hebt Mij opgenomen. Ik was naakt en gij hebt Mij gekleed, Ik was ziek en gij hebt Mij bezocht, Ik zat in de gevangenis en gij zijt tot Mij gekomen. (Mattheüs 25, 35-36)", werd daarop door sommigen in heftige bewoordingen geprotesteerd. Antwoorden als "De vergelijking met Joden vind ik ongepast en zelfs een beetje misselijkmakend" of "We kunnen niet iedereen maar helpen op basis van een paar Bijbelteksten" waren niet van de lucht. Op de populistische weblog van E.J. Bron zien we hoe de vluchtelingen worden verketterd en tegelijk hoe erg ze het wel niet vinden dat christenen worden vervolgd, zonder dat ze er erg in hebben dat ze er zelf net zo hard aan meedoen.

Ondertussen gaat een foto van een verdronken jongetje viraal in media en social media land en dezelfde mensen die nog maar een paar dagen geleden het bovenstaande schreven, schreeuwen nu hard hoe verschrikkelijk het is en waarom er niets aan wordt gedaan. Politici merken dat het een hot-item is en om hun kiezers te paaien schreeuwen veel van hen mooie politiek correcte statements, maar de holheid van die woorden staan in schril contrast met de schrijnende situaties van deze vluchtelingen. Op mijn website "Nieuws over christenvervolging" verschijnen dagelijks berichten over deze schrijnende gevallen en heb meermalen kritiek gehad dat in de artikelen soms wel bloedige plaatjes staan die de teerhartige reageerders tegen stonden. Nee ze hebben liever niet dat de verschrikkelijk waarheid wat er gebeurd met de vluchtelingen als ze niet kunnen vluchten, willen niet weten hoe ze worden afgeslacht en dat deze bloedige plaatjes vaak nog maar een topje van de bebloede ijsberg is. Ze zien liever een schattig klein jongetje dat lijkt te slapen op een kust ver van ons eigen veilige landje (en na achteraf blijkt helemaal geen vluchteling was).

Weet je ik heb nog liever een politicus die gewoon zegt dat hij vind dat ze naar de gaskamers moeten, dan al die hypocriete christenen die met grote krokodillentranen huilen bij een romantisch plaatje, maar weigeren om maar één vinger uit te steken naar hun naaste die in grote nood is. Er vindt op dit moment een grote genocide plaats onder de christenen in het Midden-Oosten en slechts weinigen van hen weten te vluchten en die worden weggejaagd door hun "broeders en zusters" in de veilige westerse landen. Misschien moeten die westerse christenen maar eens verder lezen in het stuk van Mattheüs 25:40-41 "En de Koning zal hun antwoorden: Voorwaar, Ik zeg u: voor zover u dit voor een van deze geringste broeders van Mij gedaan hebt, hebt u dat voor Mij gedaan. Dan zal Hij ook zeggen tegen hen die aan de linkerhand zijn: Ga weg van Mij, vervloekten, in het eeuwige vuur, dat voor de duivel en zijn engelen bestemd is."


Tags: Asielzoekers, Politiek, Vluchtelingen
Gerelateerde onderwerpen: Politiek

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Doneer Aantekeningen bij de Bijbel