‹ Livius Nieuwsbrief – OktoberNaamsveranderingen in de Bijbel ›
Ik ben er nog...
Gepubliceerd op 28-09-2015

Naar aanleiding van de maandenlange hype dat het "Einde der Tijden" afgelopen nacht zou aanbreken, had ik gisteren het artikel "Als ik er morgen niet meer ben…" geschreven. Echter zoals jullie zullen hebben opgemerkt ik ben er nog en heb met veel plezier de maansverduistering mogen bekijken.

Op FaceBook zag ik een berichtje verschijnen "En weer niks gebeurd hè!", de schrijfster heeft in zoverre gelijk dat er niets is gebeurd voor wat betreft al die valse profetieën die de afgelopen tijd zijn gemaakt. Gisteren had ik al gevraagd of die nu hun excuses gaan maken en ik zag dat een mede-blogger vandaag nog eens op de consequenties van valse profeten wees.

Maar aan de andere kant is er veel gebeurd, veel mensen waren helemaal op deze maansverduistering gefocust en zochten in paniek alles wat er maar op internet hierover te vinden is. Veel van deze mensen zullen stellig vanochtend, na een slapeloze nacht, opgelucht hebben geademd toen de zon opkwam.

Verder zijn er deze nacht een heleboel charlatans ontmaskerd, die de komende dagen wel via allerlei kronkelwegen zullen stellen dat het niet aan hun lag, maar aan degene die hen had geïnstrueerd.

Tot slot, het was ook een van de donkerste maansverduisteringen die ik ooit heb gezien in mijn leven en al meerdere astronomen hebben mijn waarnemingen bevestigd en geven deze maansverduistering een 0 tot 1 op de schaal van Danjon. 1 op deze schaal wil zeggen "De maan is donkerbruin of grijsachtig getint en er zijn nauwelijks oppervlaktedetails te zien", terwijl 0 op deze schaal "Vooral bij het centrale deel van de aardse slagschaduw is de maan nauwelijks zichtbaar". Met andere woorden, de eerste verwerkte waarnemingen geven aan dat er maar weinig rood te zien was, wat nu net zo belangrijk is voor een "bloedmaan". Dus ook hier weer een flinke slag in het gezicht van deze charlatans, zelfs geen "super bloedmaan".

Wie wil nagenieten, hier mijn fotoreeks die ik afgelopen nacht heb gemaakt, terwijl op Facebook ook nog een aantal zijn geplaatst.


Tags: Astronomie, Eindtijd voorspellingen, Maansverduistering
Gerelateerde onderwerpen: Astronomie, Eindtijd voorspellingen, Maansverduistering

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Hadderech