‹ De Spiegel van de LiefdeTall el-Hammam is Sodom? ›
Margarita's vriendengroep doet oproep aan staatssecretaris Dijkhoff
Gepubliceerd op 15-10-2015

Er is nog steeds geen uitsluitsel over de toekomst van Margarita en haar moeder, alle reden voor hun vrienden om nog eens een oproep ‘Kom en overtuig uzelf!’ te doen aan staatssecretaris Dijkhoff.  Ze hebben hem een uitnodiging geschreven om een bezoek te brengen aan hun vriendin.

Eerder schreef de vriendengroep ook al een brief aan de staatssecretaris. Dit was een verzoek om af te zien van het besluit om hun 17 jarige vriendin uit te zetten naar Oezbekistan. ‘’Wij maken ons écht zorgen over haar toekomst, nu onzekerheid en slapeloze nachten toenemen.’’ luidt de bezorgdheid van de vriendengroep.

De vriendengroep nodigt de staatssecretaris uit om persoonlijk kennis te komen maken met Margarita. ‘’Het lijkt ons enorm moeilijk om een beslissing te nemen over iemands toekomst, iemands leven, zonder diegene ooit gesproken te hebben.’’ schreef Gerrit-Jan Merkus van de vriendengroep in de brief. ‘’Wij willen laten zien dat zij gewoon een onderdeel is van onze samenleving. Wij willen haar niet missen’’

De vriendengroep hoopt dat de staatssecretaris een bezoek brengt aan Margarita, voordat hij het oordeelt velt over haar toekomst.

Hieronder de brief die ze nu hebben geschreven:

Ministerie van Veiligheid en Justitie

t.a.v. de staatssecretaris de heer mr. dr. K.H.D.M. Dijkhoff

Postbus 20301

2500 EH Den Haag

Kampen, 13 oktober 2015

Onderwerp

Uitnodiging voor bezoek aan Margarita Alexandrova

Excellentie, geachte heer Dijkhoff,

Acht september jongstleden, heeft onze vriendengroep u een verzoekschrift verstuurd, met het verzoek om af te zien van de uitzetting van onze vriendin Margarita Alexandrova en haar moeder. Nu is de huidige situatie nog onveranderd. Het toekomstperspectief van Margarita en haar moeder is nog steeds onzeker. Wij maken ons écht zorgen over haar toekomst, nu onzekerheid en slapeloze nachten toenemen. Spanning gaat over in angst, onbegrip en onmacht.

U, staatssecretaris. U zal de belangrijke beslissing over Margarita´s toekomst nemen. Wij gaan er vanuit dat u die beslissing met zorg en kijkend naar Margarita zult nemen. Wij weten ook dat u het beste zoekt en wilt voor kinderen/jongeren als Margarita.

Daarom nodigen wij u uit om persoonlijk kennis te komen maken met onze Margarita en haar moeder. Daarmee willen wij laten zien dat zij gewoon een onderdeel zijn van onze samenleving. Wij kunnen ons niet voorstellen dat zij uit ons leven wordt weggehaald. Het lijkt ons enorm moeilijk om een beslissing te nemen over iemands toekomst, iemands leven, zonder diegene ooit gesproken te hebben.

Wij hopen echt dat u de tijd neemt om Margarita en haar moeder te bezoeken en te spreken.

Alstublieft. Kom en overtuig uzelf!

Wij willen haar niet missen.

Met vriendelijke groeten,

Namens de vriendengroep,

Gerrit-Jan Merkus

Jelmer Ploegman

U kunt nog de petitie ondertekenen!!


Tags: Christenvervolging, Margarita, Politiek, Vluchtelingen
Gerelateerde onderwerpen: Christenvervolging, Politiek

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

BoekenBoeken