‹ 20 jaar jong: Een van de eerste artikelenBijbelquiz (268) ›
20 jaar jong: Blogartikelen
Gepubliceerd op 01-11-2015

Deze maand bestaat onze website 20 jaar en onze weblog 10 jaar, alle reden om daar bij stil te staan. We doen dit met onder andere artikelen die in de beginperiode zijn gemaakt nog eens te plaatsen of daar iets over te vertellen.

Start van een weblog

Op 7 november 2005 werd naast de website besloten dat na tien jaar er iets nieuws moest komen naast de bestaande website. Bloggen was het modewoord, zoals tegenwoordig social media als Facebook, Twitter, etc. Het idee was dan ook om daarmee te beginnen zonder echt te weten wat "bloggen" nu allemaal inhield. Via Blogger.com kon een speciaal account worden aangemaakt en ons eerste artikel was eigenlijk niet veel meer dan een mededeling:

Het was een simpele layout, met een bruine kleur en zonder al te veel opsmuk. Die dag zouden er nog meerdere artikelen volgen, we waren toen nogal druk bezig met de voorbereiding van een aantal lezingen over de "Ster van Bethlehem" en met de persoonlijke Bijbelstudie waren we bezig met Richteren. Die dag plaatsten we dan ook het artikel "Sterke Simson, Zwakke Simson", een artikel die zelfs na al die jaren persoonlijk nog steeds een diepe indruk maakt:

De dagen daarna werden vooral veel artikelen geplaatst over de "Ster van Bethlehem", we hadden gezien dat er een reactiemogelijkheid was, zonder al te goed te beseffen wat dat inhield. Tot een drietal weken later we een mailtje kregen dat er een reactie was geplaatst op de weblog. Dat was een compleet nieuw fenomeen, mensen die direct reageerden op een artikel en dan niet via een mail. Zenuwachtig keken we en zagen dat het niet zomaar een reactie was, maar van in theologische kringen behoorlijk bekend persoon. De eerste reactie was van een zekere Jim West, die ook nu nog dagelijks blogt, en een aanmoediging was om door te gaan:

Sindsdien zijn er meer dan 3500 artikelen geplaatst, eerst lange tijd op Blogger, maar op een gegeven moment werd deze verplaatst naar ons eigen domein, wat ondertussen was aangemaakt, waar het nu nog te vinden is. Er is over van alles en nog wat geblogd, met verschillende thema's zoals onze kerkenserie, of onze (bijna) wekelijkse Bijbelquiz.


Tags: Website, Website news

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Hadderech