‹ Leven in het Koninkrijk (6)Livius Nieuwsbrief - November ›
20 jaar jong: Hoogtepunten en dieptepunten
Gepubliceerd op 06-11-2015

Deze maand bestaat onze website 20 jaar en onze weblog 10 jaar, alle reden om daar bij stil te staan. We doen dit met onder andere artikelen die in de beginperiode zijn gemaakt nog eens te plaatsen of daar iets over te vertellen. Deze keer een stukje over hoogtepunten en dieptepunten die we hebben meegemaakt.

Hoogtepunten

Het is altijd leuk om je hoogtepunten af te lezen in statistieken en deels is dat mogelijk omdat we het aantal unieke bezoekers per maand hebben bijgehouden. Ondanks dat we dan zien dat steeds meer mensen onze website vinden en onze blog iets minder vaak wordt gelezen dan een paar jaar geleden, zijn deze statistieken niet de echte hoogtepunten. Veel belangrijker is dat onze bezoekers op onze website hebben gevonden wat ze zochten. Zo kreeg ik een paar jaar geleden een klein pakketje met de allerbeste saffraan die er op de wereld te krijgen is, deze was opgestuurd door iemand uit Iran die nadat hij mijn website had bezocht tot geloof was gekomen. Niet alleen hij, ook van meerdere anderen kregen we soms bericht dat ze tot geloof waren gekomen, of dat een bepaald onderwerp of artikel hen enorm hadden geholpen. Het zijn deze bemoedigingen die ervoor hebben gezorgd dat we altijd maar weer doorgingen met onze website activiteiten en dat we nu ook aanwezig zijn op Facebook, Google+ en Twitter, waar men ons nu ook steeds meer weten te vinden.

Dieptepunten

Helaas zijn er ook dieptepunten in het 20-jarig bestaan van onze website. Zo hebben we jarenlang wekelijks een overzicht gegeven van de christenvervolging op onze weblog (een activiteit die nu verhuisd is naar Facebook), hierdoor kwamen we in contact met vervolgde christenen, al dan niet gevlucht naar Nederland. Helaas zijn enkele van deze contacten met christenen uit de Gaza-strook verbroken en omdat dit nogal abrupt ging is het vermoeden dat ze niet meer leven, zoiets raakt je dan en doet enorm veel verdriet. Soortgelijke berichten kregen we ook van een tweetal vluchtelingen, waarvan de een werd teruggestuurd en is opgehangen vanwege haar christelijk geloof, terwijl bij de ander zijn broer om dezelfde reden werd vermoord. Bij dit soort berichten is het onbegrijpelijk dat mensen nog steeds vluchtelingen willen weren en het is om die reden dat we al een paar maanden zowel op onze weblog, als op onze Facebook-pagina een oproep hebben staan dat Margarita en haar moeder in Nederland mogen blijven, omdat ook die in eigen land vervolgd zullen worden.

Bij dit soort dieptepunten vallen eigenlijk alle andere weg, degenen die bovenstaand kaartje hebben bekeken zullen opmerken dat er een paar pieken inzitten. Al tijdens hebben we een klein plaatje op de weblog dat we achter Israël staan en de twee eerste pieken geven aanvallen van hackers aan die onze website onderuit wilden halen, terwijl de laatste piek van dit jaar voornamelijk was van mensen die doodsbenauwd waren dat het "einde der tijden" was gekomen.


Tags: Website, Website news

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij