‹ Bijbelquiz (269)Bijbelquiz (270) ›
20 jaar jong: allerlei kerken
Gepubliceerd op 20-11-2015

Onze website bestaat 20 jaar en in die tijd hebben we op onze weblog ook heel veel aandacht besteed aan zaken die indirect met de Bijbel te maken hebben. Zo hebben we in het verleden een hele reeks gehad over allerlei kerken met hun achtergrond en natuurlijk altijd met een of meerdere foto's erbij. Bij het zoeken naar informatie over zo'n kerk kwam je dan op interessante dingen.

Sommige kerken waren diep verscholen in de bossen en ver afgelegen van de bewoonde wereld, zoals de Rooms Katholieke kerk in Assel en die werd gebouwd omdat de daar wonende christenen het te ver vonden om iedere keer meer dan 15 kilometer te lopen naar de dichtstbijzijnde kerk.

Andere foto's waren van mega-kerken die in korte tijd enorm waren gegroeid, zoals een kerk in het kleine dorp Kootwijkerbroek die in een tijd van secularisatie van 250 naar ruim 2300 leden groeide. Enorm mooi natuurlijk om zoiets te horen als je naar zo'n grote kerk kijkt en dan valt op hoe enorm groot en pompeus kerken in Europa zijn, vooral als je die vergelijkt met kerken in andere landen.

Want we behandelden ook kerken uit andere landen, zoals de Ikoma kerk in Tanzania, gemaakt van hout en plastic waar de wind zo doorheen kon blazen en waar sprake was van christenvervolging, maar ook van een wonderbaarlijke redding.

Andere kerken zoals Our Lady of Salvation, Bagdad (Irak) waarop in 2010 een aanslag werd gepleegd en waarvan we nu vijf jaar later weten dat in deze gebieden door de ISIS nog maar weinig christenen over zijn.

In totaal hebben we meer dan 75 kerken behandeld, ieder met zijn eigen verhaal en hoewel sommige kerken luxe, pompeus en groot zijn, en andere misschien klein en vervallen, toch viel op dat in bijna al die kerken een groep christenen bij elkaar kwamen om God te dienen.


Tags: Kerken
Gerelateerde onderwerpen: Kerken

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij