‹ AugustinusLivius Nieuwsbrief - September ›
Recensie: De Vrouwenbijbel
Gepubliceerd op 30-08-2016

Een vorige keer hebben we het al een keer gehad over het nut van doelgroepbijbels. Binnenkort wordt een nieuwe doelgroepbijbel gepresenteerd, nl. de Vrouwenbijbel. De vraag die we ons dan direct stellen, is dat nou nodig

Net als de eerder uitgegeven jongerenbijbel is de vrouwenbijbel gebaseerd op de Herziene Statenvertaling, met als extra artikelen en perikopen waarin bepaalde tekstgedeelten verder worden uitgewerkt. Als we bij het Bijbelboek Ruth over Orpa lezen, dan wordt niet alleen verteld wie zij was, maar ook dat als ze door Naomi wordt teruggestuurd, dit niet naar haar vader (wat meestal de gewoonte was in die tijd), maar naar haar moeder. Er wordt uitgelegd dat op deze manier ze, als weduwe, weer een toekomst kan opbouwen. Ook in andere Bijbelgedeelten zien we dat extra aandacht is voor de vrouwen die daar worden genoemd.

Bij bijna ieder hoofdstuk zijn eye-openers waarin je relatie met God en met anderen wordt gegeven. Er zijn veel inleidingen, meditaties, biografieën en een encyclopedie. Hierdoor wordt deze Bijbel ook nog eens een belangrijk naslagwerk, vooral omdat ook aandacht wordt geschonken tussen wat je in de Bijbel leest en dit toe te passen in je dagelijks leven.

Presentatie

Op 15 september (20:00 tot 22:30 uur) vindt de feestelijke presentatie van de Vrouwenbijbel plaats in de St. Jan te Gouda. Met een afwisselend programma: lezingen, video, interviews en muziek. De presentatie is gratis en je bent hiervoor van harte uitgenodigd!. Meld je wel even aan via devrouwenbijbel.nl/presentatie.

Bestellen

Alvast reserveren kan via onze website.


Tags: Bijbels, Bijbelvertalingen, Recensie
Gerelateerde onderwerpen: Bijbelvertalingen

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij