‹ Livius Nieuwsbrief - Oktober 2018Vervalste Dode Zee-rollen ›
Open Brief: Fascisme geconstateerd in de gemeente Vlissingen
Gepubliceerd op 24-10-2018

Deze open brief is op 24 oktober 2018, om 12.00 naar de gemeente Vlissingen verstuurd.

Geachte burgemeester en wethouders,

Twee jaar geleden werd een Vlissinger terecht veroordeeld omdat hij een uwer collegae een NSB'er had genoemd. Sinds de Slag om de Schelde wil geen enkele trotse Zeeuw en andere Nederlander meer geassocieerd worden met de verderfelijke ideologie van het fascisme welke doordrenkt met antisemitisme tijdens de Tweede Oorlog velen de dood heeft gebracht. Bijna 13.000 geallieerden hebben bij deze Slag om de Schelde hun leven gegeven of werden zwaar gewond voor onze vrijheid, voor onze normen en waarden. Nog vers in ons geheugen liggen de veertig Vlissingse Joden die in de Sjoa (Holocaust) zijn omgekomen.

Het is dan ook verschrikkelijk om te horen dat donderdag, 25 oktober 2018, door ruimteCAESUUR een kunstproject wordt gehouden waarin dit verderfelijke fascisme tot “kunst” wordt verheven. Dat nota bene een wethouder dit kunstproject steunt.

Weliswaar doen zij dit om de mensen in Gaza te ondersteunen, noemen ze dit “een vrolijk politiek statement van protest”. Maar vliegers met brandbommen, molotovcocktails en andere explosieven daaraan, die door volwassen “kinderen” worden opgelaten is geen “vrolijk politiek statement”. Zeven maanden lang wordt het zuiden van Israël al geterroriseerd, een gebied groter dan de gemeente Vlissingen is “lustvol” volledig afgebrand, tienduizenden dieren zijn verbrand en is de grootste ecologische ramp van Israël. We mogen niet vergeten dat in het handvest van de terreurorganisatie Hamas ook nog eens het fascistische statement staat om alle Joden uit te roeien.

Het kan dan ook niet dat dit soort fascistische propaganda in Nederland, in uw prachtige gemeente Vlissingen, wordt toegestaan. De vrijheid die we dankzij de geallieerden hebben gekregen, die bij duizenden hiervoor tijdens de Slag om de Schelde zijn gestorven, die vrijheid mag niet worden verkwanseld om het fascisme weer voet op Nederlandse bodem te geven.

Wij verzoeken u, burgemeester en wethouders, om uw verantwoordelijkheid te nemen. In de Tweede Wereldoorlog zwegen we omdat we niet wisten, maar nu weten we wat de desastreuze gevolgen waren en zullen niet meer zwijgen. Neem uw verantwoordelijkheid op en verbied niet alleen dit walgelijke project, maar geef ook aan dat deze ideologie niet in Nederland, in Vlissingen, wordt getolereerd. Onderneem actie om dit soort fascistische en antisemitische oplevingen in de kiem te smoren. Neem uw verantwoordelijkheid om dit uit uw midden te bannen. U heeft nu de kans om te laten zien dat wij deze vrijheid hebben verdiend. Maar als u zwijgt dan zult u medeschuldig zijn aan de gevolgen van dit kwaad.

Daarom hef uw waarschuwende vinger op om onze vrijheid te blijven beschermen!!

Hoogachtend,
Jan Pieter van de Giessen, namens Aantekeningen bij de Bijbel
Maja Beekhuyzen
Shlomit Cevy
Yvonne Schaap
Lineke Mooibroek, namens De andere kant van Israël
Gerard van der Duin
Henk Slijkhuis
Ben de Wolff
Gerda van Schagen
Bets Jansen
Joyce Breugem
Aukje Goedhart
Sonja Schuurman
Jenny Vels
Basia Jaworski
Simonida Dijkhuis
Peter Tiggelaar
Dorith Carmeli
Pietje Horjus
Paulus de Boer
Corrie Boer
Edwin Diekman
Niels Mellema
Annemarie de Keizer
Anna Van Veen- Steller
Theodor van der Waard
Carla Urgert
Nettie Quist - van Hartskamp
Janchris Polling
Sandra Keereweer
Frans de Boer
Patty Kiemeney
Jaap Turion
Willem Stolk
Marieke Alawi
Adrie Cornelissen van Herwijnen
Jan Cornelissen
Renzo de Boer
Trudy De Jongh-Wansing
Judith de Boer-Bakker
Bert De Graaf
Jos Wulfers-Kalle
Judith Jansen
Tjitske van de Bruinhorst-Hoogendoorn
Lusi Meerman Mulder
Anneke Nagelhout
Joke De Geit van Tuil
Ted Nuhaan
Robin de Jongh
Marjon Mulder
Willeke Broekema
Patty Kiemeney

Nb. deze open brief is ook op Aantekeningen bij de Bijbel geplaatst.

Bronnen:

Update

Ondertussen is bekend geworden dat het vliegerevenement door de organisatoren is afgelast. Ook heeft de gemeente Vlissingen expliciet aangegeven geen band te hebben met het evenement.

Update 2

ruimteCAESUUR heeft op 25 oktober hun reactie in een brief aan de gemeenteraad van Vlissingen gegeven en geplaatst op Facebook.


Tags: Antisemitisme
Gerelateerde onderwerpen: Antisemitisme

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

BoekenBoeken