2 Timotheus 4:13

SVBreng den reismantel mede, dien ik te Troas bij Karpus gelaten heb, als gij komt, en de boeken, inzonderheid de perkamenten.
Steph τον φαιλονην ον απελιπον εν τρωαδι παρα καρπω ερχομενος φερε και τα βιβλια μαλιστα τας μεμβρανας
Trans.ton phailonēn on apelipon en trōadi para karpō erchomenos phere kai ta biblia malista tas membranas

Algemeen

Zie ook: Boeken, Karpus (persoon), Troas (plaats)

Aantekeningen

Breng den reismantel mede, dien ik te Troas bij Karpus gelaten heb, als gij komt, en de boeken, inzonderheid de perkamenten.

Professor F.W. Newman, in zijn jongere jaren in dienst bij een familielid van John Nelson Darby (="the Irish Clergyman"), schreef over hem in het boek 'Phases of Faith' het volgende:

Eens zei ik tegen hem: "Maar geloof je nu werkelijk dat elk deel van het Nieuwe Testament voor deze tijd nog iets te zeggen heeft? Bijvoorbeeld: wat zouden we hebben verloren als Paulus nu eens niet geschreven had aan Timoteüs dat hij zijn jas [die hij in Troas had gelaten] mee moest nemen en de boeken, in het bijzonder de perkamenten"? - Hij antwoordde mij prompt: "Dan zou ik iets kwijt zijn geweest ... dat vers namelijk heeft mij er voor behoed mijn kleine bibliotheekje te verkopen! Elk woord, vertrouw er maar op, is van de Heilige Geest ingegeven en bruikbaar, ook nu".

Newman schrijft dan:

"Ondanks de sterke afkeer die ik voelde tegen sommige van de eigenaardigheden van deze opmerkelijke man had ik voor de eerste keer in mijn leven iemand gevonden voor wiens superieure kennis en inzicht ik moest buigen".


Vertaalnotities

Zie hier voor een verklaring van de gebruikte coderingen.
    Zie hier over het gebruik van de interlineair.

τον
-
φελονην
den reismantel
ον
mede, dien
απελιπον
gelaten heb

-
εν
ik te
τρωαδι
Tróas
παρα
bij
καρπω
Karpus
ερχομενος
als gij komt

-
φερε
Breng

-
και
en
τα
-
βιβλια
de boeken
μαλιστα
inzonderheid
τας
-
μεμβρανας
de perkamenten

Breng den reismantel mede, dien ik te Troas bij Karpus gelaten heb, als gij komt, en de boeken, inzonderheid de perkamenten.

____

Koop nu

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!