‹ Vakantie na COVID-19 met Oppenheim Travel
Vakantie na COVID-19 met Léontine Cohen
Gepubliceerd op 30-05-2020

De komende tijd zullen we een reeks blogartikelen plaatsen met als thema 'Vakantie na COVID-19', waarin we diverse reisorganisaties en gidsen de gelegenheid geven om hun verhaal te vertellen wat ze na COVID-19 voor jullie kunnen betekenen.


Shalom,

Mijn naam Leontine Cohen Pauka en ik ben een gediplomeerde gids in Israël.

Ik ben Joods en in Nederland geboren. Toen ik 20 was, ben ik naar Parijs verhuisd en ben daar gediplomeerde gids geworden.

Gedurende meer dan 25 jaar heb ik met veel plezier in Frankrijk gegidst. Toen mijn persoonlijke zoektocht in het jodendom mij uiteindelijk naar Israël bracht ben ik hier naar de gidsenopleiding gegaan: gidsen is mijn passie, ik vind het het leukste en mooiste beroep dat er bestaat.

Dankzij mijn leven in Frankrijk ben ik geïnteresseerd geraakt in de geschiedenis en de productie van wijn, kaas, chocolade, brood en ook hier in Israël heb ik deze interesse toegepast.

Als ik rondleidingen geef zorg ik er altijd voor dat mijn toeristen de beste humus of halva, wijn of koffie proeven.

Ik vind het bijzonder om mijn klanten de mensen met wie ik werk te laten leren kennen. Ik probeer om Israël niet alleen via een toeristische weg te bezoeken maar ook de verschillende mensen in dit land te leren kennen: Joden, Moslims en Christenen.

Door mijn persoonlijke familie geschiedenis heb ik besloten de de opleiding van Yad Vashem te volgen. Ik maak deel uit van het gidsen team van Yad Vashem en ben gespecialiseerd in de Shoah.

Omdat het gidsen op dit moment niet mogelijk is, heb ik de volgende documentaires gemaakt zodat jullie alvast een voorproefje hebben wat ik bied:

Ik kijk er naar uit je te gidsen in dit fascinerende land !

Leontine

Contactgegevens:
Website: Jerusalem Tours – Private Tour Guide


Tags: Vakantie

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

StudieboekenStudieboeken