Jeruzalem
een geschiedenis van de heilige stad (roman)

Samenvatting

Van alle steden op de wereld heeft Jeruzalem waarschijnlijk de boeiendste en meest bewogen geschiedenis. In dit fascinerende boek beschrijft Karen Armstrong de geschiedenis van deze stad van het vroegste begin tot aan de huidige tijd. Jeruzalem was de Heilige Stad voor drie godsdiensten - Armstrongs verhaal is dan ook eigenlijk het verhaal van drie steden. Zij beschrijft het leven in de stad, de belangrijkste historische figuren, de kunst, de architectuur, de geografie, de bouw van de heilige plaatsen en de verwoede pogingen van de drie grote godsdiensten om zich de Heilige Stad toe te eigenen.
'Karen Armstrong is een genie.' - A.N. Wilson
'Karen Armstrong is fantastisch... Met haar ongelooflijke kennis en haar vloeiende stijl is ze een ideale gids.' - SAN FRANCISCO CHRONICLE
Karen Armstrong is een van de vooraanstaandste en meest gelezen auteurs op het gebied van religie. Op haar naam staan internationale bestsellers als Een geschiedenis van God (1995), De strijd om God (2000), Islam (2001) en De grote transformatie (2005). Haar werk is vertaald in veertig talen. Sinds 11 September 2001 is Armstrong een veelgevraagd deelnemer aan conferenties en panels over de hele wereld.

Recensie

Nog geen recensies

Boekinformatie

Titel Jeruzalem een geschiedenis van de heilige stad (roman)
Auteur Karen Armstrong
Uitgever De Bezige Bij
Jaar Verschenen 2006
Taal nl
Pagina's pp. 523
ISBN139789023422655
Onderwerp Jeruzalem

Bestellen

Klik op het logo om te bestellen!


Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!