Filippenzen
brief aan hemelburgers
Auteur: H. Russcher

Samenvatting

Filippi was de eerste stad in Europa waar het evangelie werd verkondigd en een christelijke gemeente werd gesticht. Twintig eeuwen scheiden ons van deze vroegchristelijke gemeente. Toch is de brief aan Fillipi verrassend actueel en kunnen wij er veel van leren. De vragen van deze eerste christelijke gemeente op het Europese continent zijn grotendeels de vragen waar we als kerk en gemeente vandaag mee worstelen en hun uitdagingen zijn ook de uitdagingen waar wij voor staan. Dan gaat het zowel om de relatie tot Christus als de onderlinge verhoudingen binnen de gemeente en de betrokkenheid op de samenleving. In de brief aan Filippi en daarmee in dit Bijbelstudieboekje komen vragen aan de orde als: Hoe gaan we om met onze minderheidspositie in de samenleving? Hoe wordt de eenheid binnen de gemeente bewaard en bevorderd? Wat betekent navolging van Christus in de praktijk?

Dit boekje bestaat uit acht Bijbelstudies die allemaal op dezelfde manier zijn opgebouwd: inleidende vraag, korte samenvatting, vers-voor-vers uitleg, lijnen naar ons leven, gespreksvragen, gebed.

Ds. H. Russcher is hervormd predikant te Barneveld.

De serie 'Luisteroefeningen' bevat bijdragen van theologen uit diverse kerkgenootschappen en is geschikt voor gemeenschappelijke en persoonlijke Bijbelstudie. De redactie wordt gevormd door ds. W.J. Dekker en ds. G. van Meijeren.

Recensie

Nog geen recensies

Boekinformatie

Titel Filippenzen brief aan hemelburgers
Auteur H. Russcher
Uitgever Boekencentrum B.V.
Jaar Verschenen 2010
Taal nl
Pagina's pp. 88
ISBN139789023924524
Onderwerp Filippenzen (brief)

Bestellen

Klik op het logo om te bestellen!


Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!