Het Volk Uit Abraham Gesproten

Samenvatting

In Klaaswaal, een dorp in de Hoeksche Waard, woonde in de negentiende eeuw de Joodse familie Hijmans. De leden van het gezin namen als orthodoxe Israëlieten stipt de plichten van hun godsdienst waar. Bij één zoon, Abraham, werd dat echter anders. Mede door omgang met Gods kinderen in het dorp kwam hij tot de overtuiging dat Christus de ware Messias is. In een weg van veel strijd en sterven aan al het zijne mocht hij Hem persoonlijk leren kennen als zijn Borg en Middelaar. Er volgde een dramatische breuk met het ouderlijk gezin.

Het aangrijpende verhaal van Abraham Hijmans staat niet op zichzelf. Uit dezelfde periode zijn meerdere voorbeelden bekend van Joden in Nederland die tot bekering kwamen. Soms kenden zij elkaar persoonlijk. Zo komen in dit boek ook aan de orde de bekende Sara Diamant en de gezusters Harst, drie Jodinnen uit de Alblasserwaard.

De meesten van deze bekeerde Joden hebben raad en steun ontvangen van Abraham Capadose. Hij beijverde zich voor de evangelieverkondiging onder de Joden. Ook zijn vriend Isaac da Costa ging dit werk zeer ter harte. In dit boek wordt ook aandacht besteed aan hun leven en over de arbeid voor de Joden.

Voor het samenstellen van dit boek maakte de auteur gebruik van veel uniek materiaal, zoals nog niet eerder gepubliceerde brieven en oude foto's.

Recensie

Nog geen recensies

Boekinformatie

Titel Het Volk Uit Abraham Gesproten
Auteur B. Hooghwerff
Uitgever den Hertog
Jaar Verschenen
Taal nl
Pagina's pp. 302
ISBN139789033121890
Onderwerp Messiasbelijdende Joden

Bestellen

Klik op het logo om te bestellen!


Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!