Wilde zwijnen
leefwijze - relatie mens & dier - beheer
Auteur: Jasja Dekker

Samenvatting

Hij heeft slagtanden, een borstelige vacht en gespleten hoeven. Maar hoeveel weten we nu eigenlijk van dit dier, vroegen de auteurs van Wilde Zwijnen zich af? Horen deze wroeters wel of niet thuis in de Nederlandse natuur?

De discussie rond het wilde zwijn is al jaren sterk gepolariseerd. Voorstanders benadrukken de rol van het wilde zwijn in het ecosysteem en zijn culturele waarde. Tegenstanders wijzen op de landbouwschade, verkeersveiligheid en de overdracht van ziektes. Maar hoe groot zijn de risico's van zwijnen nu werkelijk en hoe effectief is het afschotbeleid?

Wilde zwijnen belicht objectief de positieve en negatieve kanten. Dit rijk geïllustreerde boek verhaalt in begrijpelijke taal over thema's als populatiedynamiek, ziekten en landbouw. De hoofdstukken zijn wetenschappelijk onderbouwd en worden afgewisseld door interviews met personen die een bijzondere relatie hebben met het wilde zwijn, zoals een faunabeheerder, een zwijnenspotter en een jachtopziener.

Wilde Zwijnen is een toegankelijk boek voor een breed publiek, en brengt in dit 'Jaar van het Wild Zwijn' de laatste stand van zaken helder in beeld.

Recensie

Nog geen recensies

Boekinformatie

Titel Wilde zwijnen leefwijze - relatie mens & dier - beheer
Auteur Jasja Dekker
Uitgever Knnv, Uitgeverij
Jaar Verschenen 2010
Taal nl
Pagina's pp. 112
ISBN139789050113281
Onderwerp Varken, Zwijn

Bestellen

Klik op het logo om te bestellen!


Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!