RECEPTEN UIT DE TIJD VAN DE BIJBEL

Samenvatting

Eten als in bijbelse tijden

Recepten uit de tijd van de bijbel is anders dan alle andere kookboeken. Het bevat unieke, heerlijke gerechten, die nauwgezet en op authentieke wijze bewerkt zijn aan de hand van recepten en menu's uit de tijd van de bijbel.

Hoewel sommige gerechten in de Hollandse keuken niet zo bekend zijn, zult u ze toch vrij eenvoudig kunnen bereiden alle ingrediënten zijn gemakkelijk verkrijgbaar in supermarkten en reformwinkels. Ieder hoofdstuk van het boek - vlees, vis, gevogelte, zuivel, groente en fruit, granen, peulvruchten en nagerechten - wordt voorafgegaan door een bijbelgedeelte en een korte inleiding tot de geschiedenis, gebruiken en opvattingen betreffende het behandelde voedsel. De inleidende keukennotities, de hoofdstukken over voeding en de bijbel en suggesties voor ouders en leerkrachten zullen uw plezier van recepten uit de bijbel compleet maken.

Neem deze lekkere, voedzame gerechten eens op in uw gezinsmenu en laat uw familie en vrienden kennismaken met een nieuwe manier van eten. Of u hen nu slechts een van deze bijzondere gerechten voorschotelt of een heel menu( bijvoorbeeld de feestmaaltijd van koning Salomo of de vismaaltijd0, uw gasten zullen hun vingers erbij aflikken!

Recensie(s)

In heel de bijbel zijn verwijzingen te vinden naar voedsel en maaltijden. De recepten in dit boek zijn gebaseerd op archeologische bronnen, bijbelcommentaren, klassieke geschriften enz. De recepten zijn gesorteerd per groep: o.a. zuivel, granen en peulvruchten, brood, vlees, vis, groenten en fruit. Afgesloten wordt met menusuggesties voor o.a. Egyptische, Babylonische, Romeinse banketten, een Esseense vegetarische maaltijd, Paasmaaltijden enz. De recepten zijn goed bruikbaar voor bijbelkringen, zondagsscholen enz.; hiervoor worden suggesties voor ouders en leerkrachten gegeven. Gestreefd wordt om minder (rood)vlees te eten en meer vegetarisch. Wel is een grote kookervaring vereist om vertaalfouten enz. beter in te schatten! Recepten voor zes eters, steeds ingeleid met een bijbelcitaat waarvoor de Tukkereditie van de Statenvertaling werd gebruikt. Met mooie landschaps- en gerechtfoto's. Met een register op bijbelse en historische verwijzingen en een op gebruikte voedingsmiddelen en recepten. Voor een beperkt publiek omdat het boek uitgaat van een strikt prot.-chr. bijbelinterpretatie. Niet geschikt voor koosjer eten.
(Biblion recensie, Toos Verhoeven-van Raamsdonk.)

Recensie

Nog geen recensies

Boekinformatie

Titel RECEPTEN UIT DE TIJD VAN DE BIJBEL
Auteur Naomi Goodman
Uitgever Jongbloed
Jaar Verschenen 2005
Taal nl
Pagina's pp. 96
ISBN139789050306553
Onderwerp Eten, Gerechten

Bestellen

Klik op het logo om te bestellen!


Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!