Terug naar de oorsprong
Of hoe de nieuwe biologie het tijdperk van Darwin beindigt
Auteur: Peter Borger

Samenvatting

In 2001 vertrok gepromoveerd bioloog dr. Peter Borger voor een studieverblijf naar Australië. De reis die daarop volgde was onvoorzien. Het veranderde niet alleen zijn leven, maar zou ook zijn kijk op de biologie voor altijd veranderen.
Hij kwam tot de ontdekking dat de biologie zich niet gedraagt zoals hem was geleerd in de academia. Ze zit heel anders in elkaar dan Darwin 150 jaar geleden veronderstelde. In dit intrigerende boek leest u waarom en op welke manier de nieuwe biologie het tijdperk van Darwin beëindigt. U leert hoe levende systemen werkelijk functioneren en hoe organismen te begrijpen zijn als adapteerbare, ontworpen machines. Dit boek is een 'must-read' voor iedereen die wil meepraten in het evolutie-creatiedebat.

Een 'must-read' voor iedereen die wil meepraten in het evolutie-creatiedebat.

"Grote vinken en kleine vinken. Kleine vinken met grote snavels, grote vinken met kleine snavels. Gebogen snavels, stompe snavels, priemende snavels, kruisbeksnavels. Dit was de variatie die Darwin had waargenomen. Het was voorgeprogrammeerde variatie! Plotseling begreep ik het. Levende wezens waren uitgerust met een standaard bouwplan waarbinnen variatie werd gegenereerd door kleine genetische elementjes. Variatie was gewoon niets anders dan het standaard bouwplan dat anders tot expressie kwam door positie- en kwantiteitseffecten van dezelfde biologische informatie."
Peter Borger in: Terug naar de Oorspong, hoofdstuk 18.

"With this book Peter Borger has produced a very interesting and up to date alternative to the Darwinian thesis, the most tested and failed proposal in the history of science.
Hopefully this book will help ensure its long overdue demise as a rational explanation for the great mystery of organic evolution."
John A. Davison, Professor Emeritus of Biology, University of Vermont, USA.

Recensie

Nog geen recensies

Boekinformatie

Titel Terug naar de oorsprong Of hoe de nieuwe biologie het tijdperk van Darwin beindigt
Auteur Peter Borger
Uitgever Uitgeverij CBC 't Gulden Boek B.V.
Jaar Verschenen 2009
Taal nl
Pagina's pp. 326
ISBN139789057982989
Onderwerp Creationisme

Bestellen

Klik op het logo om te bestellen!


Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!