Maria Magdalena
Een Vrouw Met Vele Gezichten
Auteur: Bram Rossano

Samenvatting

De figuur van Maria Magdalena spreekt al eeuwen tot de verbeelding. Haar identiteit is het onderwerp van discussie en talloze vragen. Was zij een hoer of was zij het lief, zelfs de echtgenote van Christus? Had zij met hem kinderen, zoals tegenwoordig vaak beweerd wordt? Was zij de ‘apostel der apostelen’?
Wie was Maria Magdalena en wie is ze vandaag de dag? Aan de hand van deze twee vragen, schetst Bram Rossano een compleet beeld van de identiteit van Maria Magdalena. De eerste vraag gaat op zoek naar de historische persoon die aan het begin van onze tijdrekening leefde. De tweede vraag bestudeert Maria Magdalena als mythisch personage dat voortdurend nieuwe betekenissen krijgt in de loop van de geschiedenis. Een reis door de tijd, langs de sporen die ze 2000 jaar lang heeft nagelaten: langs gedichten en schilderijen, van Palestina naar Ierland en van paleizen tot in bordelen.
BRAM ROSSANO studeerde Germaanse talen en doctoreerde op een proefschrift over Maria Magdalena. Met een kritische blik raadpleegde hij tal van bronnen voor zijn zoektocht naar Maria Magdalena. Zijn onderzoek maakt komaf met de vele pseudowetenschappelijke studies over haar, die grotendeels gebaseerd zijn op speculaties.

Recensie

Nog geen recensies

Boekinformatie

Titel Maria Magdalena Een Vrouw Met Vele Gezichten
Auteur Bram Rossano
Uitgever Davidsfonds
Jaar Verschenen 2011
Taal nl
Pagina's pp. 168
ISBN139789058266835
Onderwerp Maria Magdalena

Bestellen

Klik op het logo om te bestellen!


Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!