Regelmaat en inbakeren
Voorkomen en verhelpen van huilen en onrust
Auteur: Ria Blom

Samenvatting

Een waardevol boek met praktische adviezen om onrust, overmatig huilen en weinig slapen bij jonge kinderen te voorkomen én te verhelpen. Het is niet alleen bestemd voor ouders en verzorgers, maar ook voor eenieder die beroepshalve met kinderen te maken heeft.

"Dit boek verschaft helderheid, is luchtig geschreven en de beschrijvingen van ouders zijn herkenbaar en helemaal voor ouders van een huilbaby. Jonge ouders die uitkijken naar mooie tijden met een uitgeruste, opgewekte baby, doen er goed aan dit boek te lezen. Oma's en opa's zullen er instemmend bij knikken. Ze zullen ......

Recensie(s)

Baby's die huilen en/of slaapproblemen hebben, kunnen de ouders/opvoeders volledig uitputten. In dit boek beschrijft een wijkverpleegkundige een methode die in dergelijke gevallen toegepast kan worden. Deze methode haalt een aantal ouderwetse principes aan die in de huidige maatschappij wat op de achtergrond zijn geraakt. Bovendien pleit de auteur in dergelijke gevallen voor inbakeren. De lezer wordt in verschillende hoofdstukken bekend gemaakt met de werking en werkwijze van de methode. Tussen verschillende hoofdstukken in zijn intermezzo's ingevoegd waar ouders vertellen hoe succesvol de methode wel niet was. In principe zal de lezer de methode ook zelf kunnen toepassen. Sedert de eerste druk van dit boek in 2003 is de methode onderzocht; in verband met de resultaten daarvan is in de vierde (2005) en vijfde druk (2006) een aantal wijzigingen aangebracht. Het boek is toegankelijk geschreven en heeft een duidelijke opbouw. Geschikt voor ouders/opvoeders die te maken hebben met onrustige, ontevreden baby's.

Recensie

Nog geen recensies

Boekinformatie

Titel Regelmaat en inbakeren Voorkomen en verhelpen van huilen en onrust
Auteur Ria Blom
Uitgever Christofoor
Jaar Verschenen 2003
Taal nl
Pagina's pp. 238
ISBN139789062387410
Onderwerp Inbakeren, in doeken wikkelen

Bestellen

Klik op het logo om te bestellen!


Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!