Kerk voor een nieuwe generatie
zoeken naar een kerk waarin jongeren geloven

Samenvatting

Jongeren en kerk: een spannende combinatie. Veel kerken verliezen jongeren, anderen groeien juist. Wat hebben jongeren nodig om te leren geloven?Jongeren en de kerk: een spannende combinatie. Veel kerken verliezen jongeren, andere groeien juist. Wat hebben jongeren nodig om te leren geloven?

In Kerk voor een nieuwe generatie neemt Sabine van der Heijden ons mee in haar zoektocht. Ze verkent recente culturele ontwikkelingen en de invloed daarvan op onze manier van geloven. Met de termen 1.0, 2.0 en 3.0 beschrijft ze verschillende vormen van kerk-zijn en de consequenties
die deze hebben: niet alleen voor het kinder- en jeugdwerk, maar ook voor de geloofsopvoeding in gezinnen en het totale gemeentezijn. Gezin, kerk en jeugdwerk zijn namelijk onlosmakelijk met elkaar verbonden in het proces van leren geloven van nieuwe generaties.

Kerk voor een nieuwe generatie biedt inspiratie en stof tot nadenken voor predikanten, (jeugd)ouderlingen, jeugdwerkers en anderen die geïnteresseerd zijn in de plek van kinderen en jongeren in de kerk.

Dit boek geeft niet alleen de visie van de auteur weer; het is een interactief verhaal. Jeugdwerkers en predikanten schreven hun feedback en ervaringen in de kantlijn. Zo begint het gesprek al in het boek.

Recensie

Nog geen recensies

Boekinformatie

Titel Kerk voor een nieuwe generatie zoeken naar een kerk waarin jongeren geloven
Auteur Sabine van der Heijden
Uitgever Medema
Jaar Verschenen 2012
Taal nl
Pagina's pp. 180
ISBN139789063536466
Onderwerp Ecclesiologie, Gemeente zijn, Kerkgeschiedenis

Bestellen

Klik op het logo om te bestellen!


Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!