Zichtbaar geloof Bijbelstudies bij de Jakobusbrief
Auteur: Koert Koster

Samenvatting

Het leven van een christen gaat niet altijd over rozen. Jakobus en zijn tijdgenoten wisten daar alles van.

In de Jakobusbrief worden de gelovigen uitgedaagd om, in een vreemde wereld, uit te komen voor hun geloof. Jakobus spoort hen aan om hun geloof zichtbaar te maken in een vijandige omgeving, waarin rijken heersen en armen onderdrukt worden. Geloof toont zich in een correct gebruik van de tong en een juiste manier van handelen.

Geloof wordt zichtbaar in een gelovig handelen.

Jakobus' aansporing om te volharden in het geloof, kan voor ons vandaag buitengewoon nuttig zijn. Gemakzucht en luiheid liggen op de loer, wanneer we met de armen over elkaar gaan zitten zonder bereidheid tot het uitvoeren van geloofsdaden.

Dit boek is een vers voor vers studie bij de brief van Jakobus. Deze studie is uitermate geschikt voor Bijbelstudiegroepen en huiskringen. Onderaan iedere paragraaf zijn er vragen ter overdenking en bespreking toegevoegd.

Koert Koster (1973) studeerde theologie en filosofie aan de Vrije Universiteit en de Universiteit van Amsterdam. Hij is getrouwd met Marleen Koster-Dekker. Samen hebben ze een zoon Jens. Ze wonen in Hazerswoude-Rijndijk.

Recensie

Nog geen recensies

Boekinformatie

Titel Zichtbaar geloof Bijbelstudies bij de Jakobusbrief
Auteur Koert Koster
Uitgever Brave New Books
Jaar Verschenen 2019
Taal nl
Pagina's pp. 102
ISBN139789402109481
Onderwerp Jakobus (brief)

Bestellen

Klik op het logo om te bestellen!


Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!