Duif
περιστερά G4058 "duif", יוֹנָה H3123 "duif", תּוֹר H8449 "tortelduif",

Zie ook: Beeldbank, Artikelen Blog, Vogels,

Duiven (Columbidae) vormen een familie van meestal middelgrote, compact gebouwde vogels met volle, ronde borst en kleine kop. Ze hebben een snelle, meestal rechtlijnige vlucht. Ze kunnen in tegenstelling tot andere vogels water met de snavel opzuigen. De jonge duiven worden met duivenmelk uit de krop gevoerd.

Inhoud

Bijbel

In de Bijbel komen we de יונה duif en de תור tortelduif tegen.

Oude Testament

De duif werd als tweede vogel uit de ark gelaten

Het offeren van duiven

In de Bijbel lezen we regelmatig over het brengen van offers en één van deze offers was het brengen van een brandoffer. Hierbij mochten de armen een duif offeren. Hoe dat te werk ging kunnen we lezen in het eerste hoofdstuk van Leviticus. Helaas wordt in de meeste moderne vertalingen geen correct beeld weergegeven en wordt gesteld dat de priester de kop van de vogel moest afknijpen of de nek moet omdraaien. In de Statenvertaling lezen we dat de priester van de duif zijn hoofd met zijn nagel splijten. (Lev 1:15)
In sommige joodse verklaringen lezen we dan ook dat de desbetreffende priester de nagel van zijn duim liet groeien en met deze de kop van de duif eraf sneed. Dit klinkt wreed, maar dit is een van de meest pijnloze manieren om een duif te doden.


Beschrijving

Duiven kunnen snelheden behalen van 100 km/uur (zie dit filmpje van een duif op de snelweg),


Koop nu

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!