Gras
דֶּשֶׁא H1877 "jong gras, grasscheuten, grazige, groen gras, gras, tedere gras, grasscheutjes, jong groen", דֶּתֶא H1883 "teder gras , jong groen", חָצִיר H2682 "prei, look, gras, hooi", עָשׁ H6211 "mot, gras", עֶשֶׂב H6212 "kruid, gewas, gras",

Zie ook: Beeldbank, Planten / Flora,

Gras is een verzamelnaam voor de grassenfamilie (Gramineae of Poaceae) en is een van de soortenrijkste plantenfamilies van de bedektzadigen, de familie omvat ongeveer 8000 soorten. Op ieder werelddeel zijn er vertegenwoordigers van deze familie.

Inhoud

Bijbel


Terminologie

chatsir

desje'

jong gras
Desje' is het eerste woord voor gras dat in de Bijbel voorkomt, Genesis 1:11 Dat de aarde uitschiete grasscheutjes, en vinden we op tal van plaatsen en altijd duidt het jong, fris gras aan. Dit komt het best naar voren in 2 Samuel 23: 4 wanneer van den glans na den regen de grasscheutjes uit de aarde voortkomen, of in Psalm 23: 2 Hij doet mij nederliggen in grazige weiden; of in een weide van desje' en in Job 6: 5 Rochelt ook de woudezel bij het jonge gras?

Nu heeft desje' natuurlijk dezelfde algemene betekenis als chatsir: alles wat jong en groen uit de aarde te voorschijn komt.

'eseb


Botanie

Verspreidingsgebied

Leden van de grassenfamilie komen op ieder werelddeel voor.


Aangemaakt 23 mei 2006


Koop nu