Zilver
ἀργύρεος G693 "zilver (van), verzilverd", ἀργύριον G694 "zilver, geld", ἄργυρος G696 "zilver", אֲגוֹרָה H95 "zilverstukje, stukje", כֶּסֶף H3701 "zilverstukken, geld, zilver, zilvers, zilveren, zilverlingen", כְּסַף H3702 "geld, zilver, zilvers, zilveren",

Zie ook: Artikelen Blog, Goudsmid, Zilversmid, Metalen,

Zilver is een scheikundig element met symbool Ag en atoomnummer 47. Het is een wit overgangsmetaal. In de oudheid werd zilver gebruikt voor geld, sieraden, bekers, vaten en beelden.

Inhoud

Bijbel

Oude Testament

Zilver was een belangrijk product in de vervaardiging van de tabernakel en toebehoren. In Exodus 38:24-29 lezen we dat 100 talenten zilver hiervoor zijn gebruikt (een talent is ongeveer 17 kg, dus in totaal 1700 kg).

Nieuwe Testament


Geschiedenis

Zilver werd al voor het begin van onze jaartelling gebruikt voor versiersels en als betaalmiddel. Uit opgravingen blijkt dat al 4000-3500 v.C. zilver werd gescheiden van lood op eilanden in de Egeïsche Zee en Anatolië. Vaak werd zilver geassocieerd met de maan, de zee en verschillende goden. In de alchemie werd voor zilver het symbool van een halve maan gebruikt en alchemisten noemden het Luna.


Koop nu