Dieren (dode)

Zie ook: Dieren (onrein), Dieren / Fauna,

Inhoud

Bijbel

In Lev. 11:31-32 wordt vermeld dat dode dieren onrein zijn.

In de Bijbel zijn een aantal verwijzingen naar massasterfte onder dieren, zoals de kikkerplaag in Egypte, al deze kikkers stierven en het hele land stonk (Ex. 8:13-14) en iets verder als het volk in de woestijn is lezen we dat God kwartels stuurde die over een gebied van 20 km een metersdikke laag vormde (Num. 11:31). Ook in Sef. 1:3 is een verwijzing dat “de vogels aan de hemel wegvagen en de vissen in de zee” verdwijnen.


Massasterfte dieren

In de Bijbel worden al diverse meldingen gemaakt van massasterfte onder de dieren. Ook tegenwoordig gebeurd dit nog regelmatig. Bijna ieder jaar lezen we wel van meldingen dat een groep walvissen op het strand ligt. In 2011 waren er wereldwijd meldingen dat grote groepen vogels stierven (Planetsave).

Op de stranden zien we na een storm soms grote hoeveelheden zeesterren aangespoeld. In de jaren negentig van de vorige eeuw waren mijn dochtertje en ik hiervan getuige en zagen dat deze dieren nog leefden. Mijn dochtertje begon ze onmiddellijk in zee terug te gooien in de hoop dat een aantal het toch zouden overleven.


Koop nu

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!