Christenvervolging China

Zie ook: Christenvervolging,

De Chinese overheid houdt controle over alle religies, zoals de sterk groeiende christelijke minderheid. Christenen zijn de grootste sociale groepering die niet onder de communistische partij valt (Open Doors, China). In 2017 stond China op nummer 43 van de ranglijst van Open Doors (Open Doors, ranglijst).

Inhoud

Situatie

In China wonen een kleine 100 miljoen (andere bronnen geven 127 miljoen) christenen welke behoren tot de geregistreerde kerk en de niet-geregistreerde kerken. Hierbij is met name de vervolging onder de niet-geregistreerde kerken het grootst, echter dit kan per provincie verschillen.

In de praktijk zijn er een drietal categorieën waarin de religieuze groeperingen worden ingedeeld:

Vanuit China komen de berichten dat de overheid ernaar streeft dat binnen 10 jaar alle kerken hun deuren moeten sluiten. Dit uit zich in berichten dat er veel aanvallen op en vernielingen van kerken plaatsvinden. Ook zijn er regelmatig meldingen dat christenen worden opgepakt en gemarteld (cf. Rapport Kerk in Nood, ‘Christenvervolging is groter dan ooit in de geschiedenis’).

Naast christenen worden ook andere religieuze groeperingen vervolgd. Hierbij wordt ook gebruik gemaakt van propaganda en fake-nieuws in Engelstalige media (Massimo Introvigne, Fake News! Chinese Mobilization of Resources Against The Church of Almighty God as a Global Phenomenon, p. 20).


Koop nu

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!