Bijbel (verboden boek)

Zie ook: Beeldbank, Bijbel, Christenvervolging,

In sommige landen is het verboden om een Bijbel te bezitten of zijn er zeer ernstige belemmeringen om daaraan te komen. In diezelfde landen is vaak ook sprake van christenvervolging.

Heeft u aanvullingen, dan horen we dat graag (wel met bronvermelding).

Inhoud

Overzicht landen

Hieronder een overzicht van landen waar dit verbod op het bezitten van een Bijbel (gedeeltelijk) van kracht is:

Er zijn lijsten waar meer dan vijftig landen worden genoemd, zoals die van The Voice of the Martyrs (VotM, Bibles), echter het blijkt dat deze niet volledig met de realiteit kloppen en dat in de meeste gevallen men gewoon een Bijbel in een winkel kan kopen. In dit soort lijsten zijn veelal landen opgenomen waar het verboden is om Bijbels te distribueren of gratis weg te geven omdat dit als zendingsactiviteiten bezien wordt. Het is om die reden dat we hierboven alleen die landen hebben genoemd waarvan bewezen is dat er een (gedeeltelijk) verbod op het bezit of kopen van een Bijbel van kracht is.


Geschiedenis

Sinds de opkomst van de Woke-ideologie zien we dat wel steeds vaker er een oproep wordt gedaan om de Bijbel te verbieden. Zo wil men in 2023 de Amerikaanse staat Utah in het schooldistrict Davis de Bijbel verbieden omdat het 'pure pornografie' zou zijn (RTL Nieuws, 3 juni 2023, De Telegraaf, 3 juni 2023).


Aangemaakt 10 augustus 2017, laatst bijgewerkt 25 december 2019


Koop nu

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!