Nimrim (wateren v.)
נִמְרָה H5247 "Nimrah", נִמְרִים H5249 "Nimrim",

Zie ook: Plaatsen, Wadi,

Wateren van Nimrim

Wateren van Nimrim (מֵ֥י נִמְרִ֖ים H5249), gebied in Moab, welke ligt aan de zuidoostelijke kant Dode Zee in de buurt van Zoar en Horonaim. Mogelijk en-Numeira, of de desbetreffende wadi.

Inhoud

Bijbel

Waarschijnlijk zijn de wateren van Nimrim (Jes. 15:6; Jer. 48:34) hetzelfde als Nimra (Num. 32:3) en Beth-Nimra (Num. 32:36; Joz. 13:27). Het tegenwoordige Tell Nimrim (bij Wadi Numeira).

Zowel Jesaja 15:6 als Jeremia 48:34 spreekt van de wateren van Nimrim die tot woestenij zullen vervallen. Doordat in de loop der tijd de hoogte van de Dode Zee varieerde (wat droge/natte perioden representeerde) was het geen onbekend fenomeen voor de profeten dat in een droge periode de wadi's uitdroogden en daarmee een plek zoals deze veranderde in een droog woest gedeelte. Ook tegenwoordig is dit gedeelte behoorlijk droog, vanwege dat ook de Dode Zee behoorlijk is opgedroogd.


Terminologie

Water מֵ֥י van מַיִם H4325 en Nimrim נִמְרִים H5249 van נָמֵר H5246 "panter", dus een plek waar panters (de Panthera pardus nimr) regelmatig dronken. Kijken we naar de foto's dan is dit inderdaad een uitstekend gebied voor deze panters.


Koop nu

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!