Jakob Jocz

Zie ook: Lijst Messiasbelijdende Joden, Messiasbelijdende Joden,

Jakob Jocz (1906-1983) was een Messiasbelijdende Jood. Werd geboren in Vilnius, Litouwen, en studeerde in Duitsland, Engeland en Schotland. Hij ontving zijn Ph.D. en Litt.D. graden van de Universiteit van Edinburgh, Schotland. Hij droeg bij aan vele professionele tijdschriften en schreef vier andere boeken over de oudtestamentische studie en systematische theologie.

Inhoud

Levensbeschrijving

Jocz werd gewijd in de Anglicaanse kerk en diende vele jaren als hoogleraar systematische theologie aan het Wycliffe Seminary in Toronto.

Als Messiasbelijdende Jood van de derde generatie was hij hartstochtelijk geïnteresseerd in evangelisatie onder Joden. Hij zag echter ook de noodzaak van een plaats van dialoog en trachtte de twee gemeenschappen in staat te stellen hun verleden te begrijpen en de stereotypen te doorbreken.

De meest opmerkelijke werken van Jocz zijn The Jewish People and Jesus Christ geschreven in 1949 en over de kenmerkende aard van Israël en de Kerk voor God in zijn werk uit 1958, A Theology of Election: Israel and the Church. Hij richtte zijn aandacht in 1968 op het toekomstige lot van beide groepen in zijn vaak herdrukte The Covenant: A Theology of Human Destiny.


Bibliografie

Zie ook onze webshop.


Koop nu

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!