Christian Business & Marketplace Connection (CBMC)

Zie ook: Christelijke organisaties, Zaken (doen),

Christian Business & Marketplace Connection (CBMC), voorheen Christian Business & Management Committees en Christian Business Men's Connection genoemd, is een internationale vereniging van ondernemers, leidinggevenden met budgetverantwoordelijkheid en vrije beroepsbeoefenaars, met name in de profit sector. De missie luidt: zakenmensen helpen Jezus Christus te vinden, te volgen en te verkondigen.

Inhoud

Geschiedenis

CBMC begon in 1930 als Christian Business Men's Committee in de Verenigde Staten toen een kleine groep christelijke zakenmensen een dringende behoefte aan een geestelijke opwekking in de omgeving van Chicago zagen.

In 1938 werd de eerste CBMC Internationale Conferentie gehouden in Chicago, om mannen en vrouwen van over de hele wereld in nauwere gemeenschap en wederzijds engagement te brengen. CBMC International werd een afzonderlijke organisatie, met een afzonderlijk bestuur, in 1987.

Naarmate de jaren verstreken, verspreidde het werk van CBMC zich over de hele wereld, in Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Engeland, Schotland, Korea, Zuid-Afrika, Nederland, Portugal, Taiwan, India, Mexico.

In de jaren negentig veranderde CBMC haar naam officieel in Christian Business Men's Connection (CBMC.com), terwijl het later is veranderd in Christian Business & Management Committees (Trouw, 9 maart 2007) en Christian Business & Marketplace Connection (cbmcint.com. about us).

CBMC Nederland

In de jaren tachtig is de Nederlandse afdeling fors gaan groeien, vooral vanuit het midden- en kleinbedrijf.

Jan Suk werd in 1990 directeur van CBMC Nederland (Trouw, 8 november 1997), in april 2007 nam Wouter Droppers zijn functie over en werd in 2014 opgevolgd door Wim Kater (ND, 15 september 2014).


Externe links


Aangemaakt 18 september 2019Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!