Stichting Steun Messias belijdende Joden

Zie ook: Christelijke organisaties, Messiasbelijdende Joden,

De Stichting Steun Messias belijdende Joden (SSMbJ) is een christelijke organisatie die als doel heeft het verlenen van materiële en immateriële steun aan Joden die Jezus als de Messias belijden.

Inhoud

Geschiedenis

In 1999 kwam ds. J. Ben Zvi uit Jeruzalem op uitnodiging van Christenen voor Israël in Nederland. Meerderen, onder wie Pee Koelewijn, zagen de noodzaak om deze predikant en zijn Bat Tsion Gemeente te steunen. In september 1999 werd de interkerkelijk/reformatorische stichting opgericht, waarbij er een groot aantal bestuursleden behoort tot de Gereformeerde Bond (Digibron, 8 oktober 2009).

In 2012 waren er zestien projecten met als gevolg dat vanwege de vele werkzaamheden per 1 januari 2013 ds. A. Jonker directeur werd van de stichting (Digibron, 7 februari 2013).

Met ingang van 1 januari 2019 werd Herbert Bulten benoemd tot directeur en volgde daarmee ds. A. Jonker op (CIP, 24 december 2018; ND, 27 december 2018).

Naar aanleiding van het 20 jarig jubileum werd in 2019 het boek "Messiasbelijdende Joden door de eeuwen heen, Een geschiedenis van een vergeten groep" uitgegeven (RD, 7 oktober 2019).

De stichting informeert haar achterban via het gratis magazine Immanuel.

Doelstellingen

De doelstellingen van de stichting zijn:

Projecten

De stichting ondersteunt vele projecten in Israël. Door een financiële bijdrage van de stichting heeft de Bible Society in Israel een website gerealiseerd met daarop zowel het Oude en Nieuwe Testament in het Hebreeuws (haktuvim.co.il) en is er een Hebreeuws-Arabische parallel Bijbel uitgegeven (website SSMbJ). Andere projecten die worden ondersteund zijn onder andere de pro-life stichting Be’ad Chaïm (website Be’ad Chaïm), diverse gaarkeukens ter voedselvoorziening van arme mensen. Ook worden verschillende kerken van Messiasbelijdende Joden ondersteund. Een volledig overzicht van de huidige projecten is te vinden op de website van SSMbJ (website SSMbJ, projecten).


Externe links


Aangemaakt 7 oktober 2019


Koop nu

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!