New Faith Network

Zie ook: Beeldbank, Christelijke organisaties,

New Faith Network is een christelijke organisatie die oa. video-on-demand platform aanbied en richt zich primair op de protestantse geloofsgemeenschap.

Inhoud

Beschrijving

Het videoplatform werd op 17 december 2017 gelanceerd door Dutchchannels (CIP, Nieuw videoplatform voor christenen, Uitdaging, Modern Christendom krijgt eigen Netflix). Dit is een bedrijf dat videokanalen opzet voor specifieke doelgroepen (Spreekbuis.nl, 18 april 2018). New Faith Network was hun eerste kanaal en kwam tot stand met behulp van de christelijke gemeenschap. Het wordt ondersteund door verschillende christelijke voorgangers (ND, 5 februari 2018).

Per 1 oktober 2019 is hun video-on-demand platform ook in Noorwegen en Zweden beschikbaar (FNF blog, 1 oktober 2019)


Activiteiten

Video-on-demand

Het aanbod bestaat uit christelijke films en series. Bekende titels die op het platform te vinden zijn, zijn: God's Not Dead en The Encounter en Highway to Heaven. Vanaf de start maakt het bedrijf ook eigen programma's. Dit zijn vooral reality programma's met een nadruk op human interest. De meest bekende programma's die New Faith Network heeft gemaakt zijn De oorsprong (CIP, 25 juni 2018) en Geloof in de liefde. De inkomsten van New Faith Network komen volledig uit abonnementsgelden.

Bioscoop

Sinds 2019 brengt het bedrijf films uit in de bioscoop. De eerste film was God's Not Dead 3 (CIP, 10 mei 2019). Deze film was in zo'n 8 bioscopen te zien. Hierna volgde de Amerikaanse film God Bless The Broken Road (CIP, 19 juli 2019). Deze films verschenen enkele weken na de bioscooplancering op het video-on-demand platform.

Videodagboek

Naast films en series biedt het video-on-demand platform sinds 1 oktober 2018 ook de service van Het videodagboek aan (ND, 1 oktober 2018). Abonnees die zich voor dit extra onderdeel aanmelden krijgen elke dag een overdenking met een Bijbels thema opgestuurd. Deze overdenkingen worden ingesproken door bekende voorgangers als Paul Visser, Mirjam Karssen, Orlando Bottenbley en Ron van der Spoel. Scholten Uitgeverij bracht naar aanleiding van deze overdenkingen het boek 'inspiratie voor elke dag' uit.

Oudejaarsconference

De oudejaarsconference van Rikkert Zuiderveld over 2018 was bij New Faith Network te zien (CIP, 13 december 2018). Comedian Jacob Spoelstra kondigde bij Groot Nieuws Radio aan dat hij de oudejaarsconference over 2019 zal gaan verzorgen (GrootNieuwsRadio, 2 september 2019).


Externe links


Aangemaakt 25 oktober 2019Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!