Dr. Frank Charles Thompson

Zie ook: Lijst bekende christenen,

Dr. Frank Charles Thompson (2 maart 1858 – 3 mei 1940) was een predikant aan het einde van de 19de eeuw die geloofde dat de Bijbel op een eenvoudige, maar wetenschappelijke manier gepresenteerd moest worden. Dit resulteerde in de Thompson Chain-Reference Bible.

Inhoud

Levensbeschrijving

Dr. Frank Charles Thompson werd geboren in 1858, in Elmira, New York, en werd in 1879 ingezegend tot predikant.

Op 17 april 1883 trouwde hij met Edith A. (Walters) Thompson. Edith stierf op 11 maart 1886. Op 14 september 1887 trouwde hij met Laura Jane (Boughton) Thompson. Laura stierf op 28 oktober 1957.

Hij stierf op 3 mei 1940 in Santa Monica (Los Angeles County, Verenigde Staten).


Thompson Chain Reference Bible

In 1890 begon Dr. Thompson aan het werk dat hij de rest van zijn leven zou voortzetten. Door zijn dagelijkse studie van Gods Woord koppelde hij meer dan 4.000 gemeenschappelijke onderwerpen via een nummering met Bijbelverzen en wat het inmiddels wereldberoemde Thompson chain-reference systeem werd. Met behulp van dit eenvoudige systeem kan de lezer gemakkelijk een reeks berichten vormen en informatie vinden over een bepaald onderwerp.

In 1908 werd de eerste editie van de Thompson Chain-Reference Study Bible® gedrukt door Methodists Book Concern van Dobbs Ferry, New York. De uitgave werd al snel bekend als de meest nuttige, betrouwbare en onbevooroordeelde Bijbelstudie die er is.

Tegenwoordig is de Thompson Chain Bible bekend over de hele wereld en is vertaald in verschillende talen (Duits, Frans, Portugees en Spaans). Er zijn vier Engelse versies in druk: de King James Version, de New International Version, de New American Standard Bible en de New King James Version.

Enkele opvallende kenmerken van dit gewaardeerde studiewerk zijn:

Zijn idee om onderwerpen aan Bijbelverzen te koppelen was de basis voor het opzetten van onze website en is verder uitgewerkt met niet alleen koppelingen naar de woorden in de grondtekst en bijbehorende woordstudies en koppelingen naar afbeeldingen, maar ook onderlinge koppelingen tussen Bijbelverzen en/of artikelen en andere onderdelen van de website.


Aangemaakt 24 januari 2020


Koop nu

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!