Sozo gebed
σώζω G4982 "redden, ongedeerd bewaren, behoeden, behouden, sparen, in ere houden, in herinnering houden, gezond worden, in leven bewaard blijven",

Zie ook: Dwaalleringen,

Het sozo gebed is een innerlijk genezingsprogramma wat oorspronkelijk is ontwikkeld door Carlos Anacondia tijdens de Argentijnse Opwekking. De naam is afgeleid van het Griekse woord σώζω G4982 wat "redden, behouden" betekent.

Inhoud

Bijbel

In de Bijbel wordt geen melding hiervan gemaakt. Iemand kan alleen gered worden door Jezus Christus.


Beschrijving

Een definitie van Sozo is dat het "een unieke bediening voor innerlijke bevrijding en genezing is, waarbij het doel is om persoonlijke blokkades in het contact met God op te ruimen en de persoonlijke relatie met God de Vader, de Zoon en de Heilige Geest te herstellen. Zo wordt het mogelijk om tot je doel te komen en het leven te leven waartoe je bestemd bent. Sozo wordt door de Geest geleid, is eenvoudig, snel en effectief en het helpt problemen op te lossen in minuten en niet in jaren" (RejoiceNow, Trainingsprogramma Bethel Church). Hierbij wordt bij het Sozo-gebed gebruik gemaakt van een mediator of gids om deelnemers te helpen om iedere blokkade te vinden die hen ervan weerhoudt om dicht bij God te komen. De vraag die dan direct gesteld kan worden waarom hier een mediator of gids voor nodig is, in de Bijbel lezen we dat iedereen via Jezus Christus tot God kan komen (Joh. 3:16).


Aangemaakt 2 maart 2020


Koop nu

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!