Het Oudtestamentisch Werkgezelschap (OTW)

Zie ook: Christelijke organisaties,

Het Oudtestamentisch Werkgezelschap (OTW) is een vakvereniging van Nederlands sprekende onderzoekers die op academisch niveau onderzoek doen naar het Oude Testament, de oud-oosterse context waarin de teksten van het OT zijn ontstaan alsook de vroegste receptiegeschiedenis van deze teksten.

Inhoud

Ontstaan en Geschiedenis

Het Oudtestamentisch Werkgezelschap werd op 1 juni 1939 opgericht te Leiden door P.A.H. de Boer en Th.C. Vriezen. Het gezelschap kwam voor het eerst bijeen op 4 januari 1940 ten huize van De Boer. Op die eerste bijeenkomst waren aanwezig B.D. Eerdmans, G.J. Thierry, C. van Arendonk, J. de Groot, A. de Buck, J. Simons, S.J., M. David, B.J. Alfrink en M.A. Beek.

Doelstelling

Het OTW heeft de volgende doelstellingen:

Dit doen ze onder andere door het houden van lezingen, het uitgeven van de serie Oudtestamentische Studiën. Old Testament Studies published on behalf of the Societies for Old Testament Studies in the Netherlands and Belgium, South Africa, the United Kingdom and Ireland. Ook verschijnt onregelmatig nieuwe woordstudies op hun website (OTW, database).


Externe links


Aangemaakt 30 maart 2020Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!