Boog
τόξον G5115 "boog", אַשְׁפָּה H827 "pijlen, koker, pijlkoker", פְּאֹרָה H6288 "tak, takje", קֶשֶׁת H7198 "boogschutter(s)",

Zie ook: Beeldbank, Boogschutter, Wapenrusting, Wapens,

De boog is een wapen dat reeds in de oudheid al was geperfectioneerd tot één van de meest dodelijke wapens.

Inhoud

Bijbel

Zo lezen we bijvoorbeeld in 1 Kon. 22:34 Toen spande een man den boog in zijn eenvoudigheid, en schoot den koning van Israël tussen de gespen en tussen het pantsier. De kracht van een afgeschoten pijl is zo groot dat hij tot diep in het lichaam doordringt, Zo lezen we over de confrontatie tussen Jehu en Joram: Maar Jehu spande den boog met volle kracht, en schoot Joram tussen zijn armen, dat de pijl door zijn hart uitging; (2 Kon. 9:24).

Tijdens een demonstratie op het Romeinenfestival kon men zo'n Syrische boogschutter zien, deze persoon kon op 150 meter afstand een multiplex bord van 2 centimeter doorboren en nog frappanter binnen een halve meter nauwkeurig schieten. Het moge duidelijk zijn, dat tijdens een aanval als alle vijanden relatief dicht bij elkaar stonden, zoals bij het leger van koning Achab, het altijd raak was. Ook is het niet verwonderlijk dat de schubben van het pantser van de koning doorboord werd.

Soms is een boog niet goed en wordt dan een "boog van bedrog" genoemd (Ps. 78:57; Hos. 7:16).


Beschrijving


Koop nu

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!